Huan Karlos Pastor – “Imamo trenutno dosta trčanja ali ni rukomet ne izostaje!”

0
164

PIK Seged je na trening kampu u Kranjskoj Gori. Ovaj period je najteži u pripremama. Za klupski sajt iskusni španac Huan Karlos Pastor je istakao da je zadovoljan uslovima u Sloveniji i samom ekipom i njihovim odnosom. Akcenat na fizičkoj pripremi je najviše na srpskom treneru Aćimov Slobodanu, dok je Marko Krivokapić uz Pasotra a Nenad Damjanović sa golmanima.

  • Došli smo na novo mesto, malo je drugačije od Rogle, ali imamo sve mogućnosti da se pripremimo pod idealnim uslovima na visini. Sviđa mi se sve do sada, posebno ekipa, momci rade odlično, srećom svi su zdravi osim Luke Stepančića. Uradili smo sve što smo planirali do sada, neki od njih već osećaju da su dobili ozbiljno opterećenje, ali ovaj period je otprilike to, izvesno je da će igrači biti umorni do kraja trening kampa, ali to je zašto smo došli da se pripremimo, da napravimo dobru osnovu, istakao je Pastor

Nedelju dana u Segedinu, četiri dana do sada u slovenačkom trening kampu. Program često uključuje dva treninga dnevno, na čemu je akcenat?

  • U ovom periodu ima dosta trčanja, snage ali ne izostaje ni rukomet, taktika, dosta trčimo sa loptom, a u programu je i video snimanje. Usvojili smo i nova pravila, a oživljavamo i taktičke elemente koje smo igrali. Nikome nije dosadno, ceo dan provodimo ovde u Kranjskoj Gori, što je isto jako važno.

U novoj sezoni  pridružio vam se samo Žoltan Sita iz reprezentacije Mađarske. Tim šampiona je prilično ostao na okupu.

  • Imali smo trenutaka kada smo imali više dolazaka, ali sada treba da uključimo samo jednog igrača. Zozo odlično radi svoj posao, odlično trenira. Ovaj period je važan i koristan i za one igrače koji su stigli prošle godine, takođe će ponovo preuzeti osnove. Ovo je sada velika prednost, jer se krećemo mnogo brže nego ikad, ekipa je na dobrom putu – zaključio je Pastor.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име