“Gromovi” pokrenuli motore!

0
159

Gromovi su odradili prvi lakši trening čime su i službeno počele pripreme RK NEXE za novu takmičarsku sezonu.

Prvo okupljanje nakon više nego zasluženog dvomesečnog odmora tradicionalno je upriličeno na fudbalskom terenu Sportskog centra “Marko Bilandžić” u Feričancima. Preplanuli i sa širokim osmesima na licima, igrači su se srdačno međusobno pozdravili, a prvo okupljanje nakon letnje pauze propratili su i članovi Uprave i stručnog štaba na čelu s predsednikom kluba Josipom Ergovićem. Dobro raspoložene i odmorne igrače uoči prvog treninga pozdravio je predsednik Ergović, zaželevši im pre svega puno zdravlja i što manje povreda te još jednu uspešnu sezonu. Plan i program priprema igračima je izložio trener Branko Tamše napomenuvši kako će pripremni deo biti kombinacija rada na fizičkoj spremi i rada s loptom te odigravanje pripremnih utakmica, od kojih je prva na rasporedu već u subotu u Našicama kada u goste stižu rukometaši Osijeka.

Uz novopridošlog Marka Račića i Našičanima dobro poznatog Ivana Sršena, okosnica ekipe ostala je na okupu, što će sigurno biti garancija za dobru atmosferu na terenu i u svlačionici. Prvi lakši trening, koji se završio tradicionalnom partijom fudbala na travi, s igračima je odradio kondicioni  trener Mirko Krolo, koji će se intenzivno “družiti” s igračima u prvom delu priprema, kako bi ih što kvalitetnije pripremio za još jednu iscrpljujuću sezonu.

Prvu nedelju priprema Gromovi će odraditi u Našicama kombinujući teretanu i dvoranu, a nakon toga se od ponedeljka 8. avgusta sele u Sloveniju gde će se pripremati idućih deset dana. Odredište je Velenje, svima već dobro poznato mesto gde će igračima biti na raspolaganju sve što im je potrebno, a dogovoreno je i pet pripremnih utakmica (Krka, Trimo Trebnje, Dobrudža Sud Konstaca, Slovenj Gradec i Sviš).

Iz Slovenije Gromovi će mini pripremnu turneju nastaviti u Sarajevu, gde ih očekuje nastup na pripremnom turniru 20. i 21. avgusta, a iz BiH put će nastaviti dalje prema Makedoniji. U Skopju će 23. avgusta biti odigran četvrtfinalni meč SEHA – Gazprom lige protiv domaćeg Vardara, a pobednik iz ovog meča nastupiće na završnom turniru u Zadru od 2. do 4. septembra.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име