Naisa startovala sa pripremama!

0
279

Jedan od retkih niških sportskih kolektiva u loptačkim sportovima koji je sačuvao superligaški status, ŽRK Naisa, krenula je sa pripremama za predstojeću sezonu.

Naisa ne samo da će se takmičiti u elitnom rangu, već će grad Niš i Republiku Srbiju predstavljati i na međunarodnoj sceni, u EHF Evrokupu. Činjenica koja obavezuje niški tim da rukometnu sezonu dočeka potpuno spreman.

Novi šef Stručnog štaba Naise, Đorđe Teodorović, koji u Niš stiže nakon osvojene medalje sa juniorskom reprezentacijom Srbije na EP,  izvršio je prozivku i obavio razgovor sa igračicama, nakon čega je održan i prvi trening. Povratnik u Niš želeo je najpre da se uveri u igračke kapacitete pre nego što da bilo kakvu procenu za predstojeću sezonu.

Odmah su odrađena i određena testiranja kako bi se utvrdilo u kakvoj fizičkoj kondiciji rukometašice dočekuju start priprema. Najbolje rezultate pokazala je golmanka Katarina Ivanović, a prvi je utisak da trenera Teodorovića i rukometašice očekuje mukotrpan rad.

Prvom treningu prisustvovalo je 16 rukometašica, a očekuje se da se u narednim danima priključe i one iskusnije koje su nedostajale, Olivera Nikolić i Jovana Veljković, kao i mlađana Branka Stojanović, dok će prvom timu biti priključene i najperspektivnije igračice iz mlađih kategorija.

Tek nakon ozbiljnije analize, prema rečima trenera Teodorovića, može biti reči o tome da li su neophodna pojačanja i na kojim pozicijama.

Trenenzi se održavaju u hali „Čair“, a treneru Đorđu Teodoroviću pomagaće Nebojša Bokić.

Do početka prvenstva, koje je zakazano za 10. septembar, ima nepunih 6 nedelja, a Naisa na otvaranju šampionata u hali „Čair“ igra sa ekipom Bekamenta.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име