Ratko Đurković – “Želimo da uživamo u radu!”

0
249

Uvodnim sastankom i prvim treningom u „Šumicama“, rukometaši Crvene zvezde Grundfos započeli su pripreme za novu sezonu, sa mnogo većim očekivanjima nego pre 12 meseci sa šefom struke Ratkom Đurkovićem. Prvi saradnik je Anton Bukilić, a pojačanje crveno-belih u stručnom štabu je i Željko Hornjak, trener golmana.

  • Posle pauze koja je prošla vrlo brzo, pre svega, zbog toga što smo se trudili da nađemo igrače koji nam odgovaraju kako bismo sklopili ekipu, došao je i dan da „upalimo motore“ i krenemo. Mislim da to što smo želeli u prelaznom roku da smo i 95% završili. Postoji mogućnost za još nešto, ali mislim da je i ovo dovoljno. Sledi rad, ostaje nam da radimo i da uživamo u radu. Ima igrača koji su novi, koji treba da se uklope, ali sudeći prema prvom treningu sviđa mi se atmosfera, njihova želja i radost za okupljanjem i početkom priprema. Ono što je važno jeste da smo obezbedili dovoljan broj pripremnih utakmica kako bi svi dobili šansu i kako bismo videli gde smo, šta smo, koliko smo jaki i koliko smo blizu naših visokih ciljeva ove godine.

Ekipa se seli na Ub, gde će uz rad sa loptom pažnja biti na fizičkoj spremi. Na Ubu će crveno-beli odigrati i prvi pripremni meč.

  • To nam je prilika i da se fizički pripremimo i da se još više sjedinimo kao grupa, da se upoznamo. Bićemo devet dana upućeni jedni na druge i mislim da će nam to sa više aspekata koristiti. Tamo ćemo sigurno imati vrhunske uslove i za rad i za odmor. Planirana je jedna prijateljska utakmica protiv Super B ligaša, ekipe Ub. Radujem se što ćemo provesti važan i najteži deo priprema tamo. Igrači su dobili plan kako će se odvijati taj deo programa, a posle povratka sa Uba akcenat će biti na taktičkom planu i odigravanju planiranih pripremnih utakmica.

Crvena zvezda novu sezonu ARKUS lige otvara protiv ekipe Dinama iz Pančeva u „Šumicama“.

  • Uvek vodim time da se koncentrišem na ono što mi imamo i želimo. I ja verujem u ono što imamo. Jasno je da smo u raspoloženju da idemo na pobedu i jeste da je početak važan. Mi ćemo dati sve od sebe da taj početak bude uspešan i da se pokažemo u pravom svetlu. Po onome što je normalno da bude, prvi favorit naredne sezone je prvak, Vojvodina. Zatim, ekipa koja je uložila i najviše ove godine, Dinamo iz Pančeva, koji nam dolazi u prvom kolu, upravo. Mi moramo, sa naše strane, da dočekamo start spremni. A kada smo spremni ne postavljam pitanje ko će pobediti u prvom kolu – rekao je Đurković.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име