Veljko Kuburović novo pojačanje Proletera!

0
326

Sportski direktor Proletera Momir Rnić otkrio je ove nedelje jedan zanimljiv podatak – rukometni klub iz Zrenjanina će u narednoj takmičarskoj sezoni, po prvi put u svojoj istoriji, na poziciji desnog beka imati na raspolaganju tri levoruka igrača. Jedan od njih je i Veljko Kuburović, koji je ovog leta došao iz Višegrada i pojačao redove Proletera.

Kuburović je prvi put u Zrenjaninu i već se navikava na život u banatskoj ravnici.

Ovaj momak je rođen 6. decembra 2001. godine u Priboju. Još kao mali je zavoleo rukomet i on mu je oduvek bio u srcu. Kako kaže, tako je i ostalo do današnjih dana.

Prve rukometne korake napravio je u Priboju i tamo je igrao sve do 2018. Posle je prešao u Rukometni klub Višegrad, gde se i afirmisao kao igrač, a za to je zaslužan trener Željko Jaćimović.

Proleter mu je treći klub u karijeri i prvi put se susreće sa ARKUS ligom.

  • Sportski direktor Momir Rnić je kontaktirao jednog mog dobrog prijatelja i preko njega su me zvali. Pre toga nisam imao nikakve naznake da će me zvati u Zrenjanin. Bilo je to zaista prijatno iznenađenje za mene. Baš sam se obradovao i sve smo se dogovorili u svega nekoliko reči. Odmah sam spakovao stvari i došao u Zrenjanin. Nisam se dvoumio nijedne sekunde – priča Veljko Kuburović za portal zrenjaninski.com.

On kaže da je imao još nekoliko ponuda, ali da mu je ova koja je došla iz Proletera bila najprimaljivija.

  • Prvi put sam u Zrenjaninu, nikada ranije nisam bio u ovom gradu, ali sam čuo mnogo lepih stvari o njemu. Čuo sam i za Proleter, to je veliko ime i veliki klub. Nadam se da ću opravdati poverenje koje mi je dala uprava kluba i trudiću se da uvek pružim svoj maksimum – naglasio je Kuburović.

Kako kaže, nikoga od novih saigrača nije ranije poznavao.

  • Momci su me odmah prihvatili i zaista su sjajni. Za sada je sve super i nadam se da će tako biti i ubuduće.

Na kraju razgovora, otkrio je i ambicije Proletera u novoj sezoni elitnog takmičenja.

  • Ambicije su nam da predstojeću sezonu završimo među prvih osam ekipa, a sledeće godine, ako nas zdravlje posluži, da napadamo Evropu – ističe Veljko Kuburović.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име