Dragan Škrbić – “Ne želimo da budemo instant projekat, gradićemo od temelja!”

1
508
Rukomet Handball-Upravni Odbor Rukometni Savez Srbije-Smena Jovica Cvetkovic Dragan Skrbic Beograd, 27.02.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Bivši sportisti, sada klupski rukovodioci. Ozbiljna priča. Rukometni klub Crvena zvezda je ponovo na stabilnim nogama. Ne leluja se na dašak vetra, već čvrsto grabi napred. Predsednik crveno-belih je Dragan Škrbić, u ulozi generalnog direktora je Nenad Peruničić, a sportski direktor je Ognjen Kajganić. I postoji plan, ništa se ne radi “od danas do sutra”. Klub iz Ljutice Bogdana se dobro pojačao pred početak sezone. Međutim, važnije od igračkih pojčanja je finansijska stabilnost.

  • Pojačali smo se, ali jača je i liga nego što je bila. Ne mogu to da procenim za koliko smo jači, videćemo. Zvezda od prošle godine je stabilizovala finansijsku konstrukciju i obaveze. Imamo plan koji treba da ostvarimo u narednih pet godina. Hoćemo da budemo konkurentni ne samo u našoj ligi, nego i u Evropi. Korak po korak, nećemo da napravimo korak napred, pa da se vratimo tri koraka. Prvi put u poslednjih 20 godina da možemo da planiramo nešto unapred, da pravimo projekat – rekao je Dragan Škrbić za MaxBet sport.

Deluje da u klubu tačno znate šta želite. Koji su vam ciljevi?

  • Glavna nam je stvar da radimo na jačanju strukture kluba, da se zna ko šta radi, da pojačamo našu omladinsku školu. Ne želimo Peruničić i ja titulu koja bi bila instakt projekat, samo da bismo zadovoljili naše sujete. To nije naša priča. Takođe, ne želim ni da obećavam da ćemo da igramo Ligu šampiona kad je ona gotovo zatvorena, ali želimo da igramo evropska takmičenja, da možemo da se suprotstavimo svakom i da možemo da računamo da možemo da pobedimo svakog. Naravno, ne bežimo od titule ni u predstojećoj sezoni, ako nam se otvori šansa. Imaćemo konkurentnu ekipu.

Dobro je Zvezda pazarila u prelaznom roku. Stigla su dva stranca, Rotem Segal (desni bek) iz Izraela i Ramzi Majdub (desno krilo) iz Tunisa. Došli su još: Branko Kankaraš (pivot), Uroš Kolundžić (desno krilo), Nikola Perić (golman), Miloš Bujišić (desni bek) i Dušan Šmigić (levo krilo). Svi su potpisali minimum za dve godine.

Nije stavljena tačka na prelazni rok. Moguće je da dođu još jedan ili dvojica…

Nekad igrač, sada predsednik Zvezde?

  • Moje najlepše igračke godine proveo sam u Zvezdi. Za mene je ovo čast. Ekipa koja je u Upravno odboru kluba je spremna da pomogn sa svih strana, tako da nisam tu sam. Prirodno je da budem ja predsednik zbog moje karijere, ali mi smo tim. Sve ovo što se sada desilo sa Zvezdom, napravio je Nenad Peruničić. Borio se s vetranjačama, vraćao dugove igračima koji više ne igraju rukomet, napravio uslove da mi uđemo u klub. Postavio je Zvezdu na nulu, kad je reč o dugovanjima, ovo je samo nadgradnja.

Koja uloga vam je lakša?

  • Predsednik sam dva-tri meseca, još se prilagođavam, ali mnogo lakše je kad si igrač. Manje je opterećenja, koliko god u tom trenutku mi nije tako izgledalo.

Poruka za navijače?

  • Ne mogu da obećam rezultate, pogotovo ne u prvoj godini, ali imaćemo sigurno najborbeniju ekipu u ligi. To nam je obaveza, s obzirom na dres koji igrači nose. I Ratko Đurković, naš trener, takav je karakter. Očekujem podršku navijača. Istorija Zvezde nisu samo igrači, klub, već i ta armija navijača. Imaće razlog da nas podržavaju i ne sunjam da će da tu podršku naši igrači da osete– odgovorio je Dragan Škrbić.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

1 COMMENT

  1. Za pocetak vratite dug koji bi trebalo da odradite !!!! 2019 . je bilo da su se priznavali rezultati zatecenog stanja . Ako ste u kosarci bili lideri pa proglaseni sampionima u rukometu ste bili na poslednjem mestu . Odradite ono sto dugujete tj godinu dana nastupajte u nizem rangu kao sto je trebalo pa nakon toga cinite sta god vam je volja .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here