Josipu Maršanu pronađen kokain u krvi: Sledi suspenzija HZJZ-a!

0
81

Informacija koju smo objavili još u ponedeljak bila je tačna, ali do danas neslužbena – Josip Maršan, rukometaš Umaga suspendovan je od strane Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nažalost, Maršanu je otkrivena prisutnost kokaina u krvi što podosta baca ljagu na njegovu karijeru te je sada pod znakom pitanja kako će se ona razvijati dalje, iako se radi o igraču koji bez sumnje ima sjajne predispozicije.

Danas je stiglo saopštenje za javnostMuškog rukometnog kluba Umag koji je potpisao predsednik Viktor Krapljanov, a vezan je uz suspenziju sada već bivšeg igrača tog kluba nakon što je isti bio pozitivan na kokain:

  • Dana 20. ožujka 2019. godine Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) primila je obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu uzorka A urina sportaša, tadašnjeg člana Rukometnog kluba Umag. Testiranje navedenog igrača obavljeno je 02. ožujka 2019.na utakmici Prvenstva Hrvatske u rukomtu (m). Sportaš je u trenutku testiranja bio pozitivan na zabranje tvari – kokain i metaboliti. Nakon provedene revizije nalaza, ustanovilo se kršenje antidopinške odredbe te je Josip Maršan privremeno suspenziran, kažu iz HZJZ-a.

Kako se nastali događaj kosi s vizijom, ciljem te radom Rukometnog kluba Umag, klub je odmah po dobijanju rezultata HZJZ-a raskinuo ugovor s igračem te isključuje mogućnost buduće saradnje.

  • Ovim putem želimo naglasiti kako ne podržavamo, ne promičemo te se strogo protivimo bilo kakvom činu kršenja Olimpijske povelje, sportskog duha, dobobiti momčadi, kluba, zajednice te rukometne obitelji.
  • Misija Rukometnog kluba Umag oduvijek je bila promicanje zdravlja, zajedništva i društva. Zdravi rast, odgoj naše djece te sportski duh moraju biti i jesu naš prioritet. Kao predsjednik kluba, strogo se protivim svemu i svima koji na bilo koji način ugrožavaju naš pozitivizam, društvene, kulturne i sportske ciljeve. Želim naglasiti kako ovo nije praksa naše obitelji već nesmotrena i neodgovorna odluka pojedinca, piše u saopštenju predsednika Krapljanova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име