Estavana Polman i dalje na “ratnoj nozi” sa Esbjergom!

0
549

Reprezentativka Holandije Estavana Polman i danski superligaš Esbjerg još nisu postigli dogovor o daljoj saradnji, javlja danska televizija „Sport TV2”.

Podsećanja radi, Esbjerg je suspendovao Polmanovu, odnosno suspendovao je iz tima, iako joj i dalje isplaćuje platu, nakon što je iskusna rukometašica odbila da uđe na teren tokom meča protiv Podravke u Ligi šampiona.

Polman ima ugovor sa Esbjergom, koji je učestvovao na F4 turniru u Ligi šampiona, do juna 2023. godine, ali je klub pre izvesnog vremena u zvaničnom saopštenju za javnost obavestio da raskida saradnju sa rukometašicom iz Holandije.

Međutim, Rukometni savez Danske obavestio je Esbjerg da se mora postići dogovor sa Estavanom Polman, odnosno da se obe strane moraju dogovoriti o njenoj budućnosti. Esbjerg će morati da odluči da li da zadrži Polman u svojim redovima ili da je pošalje na pozajmicu u drugi klub.

Treća opcija, koja je najbolje rešenje, je da njen ugovor kupi klub koji je zainteresovan za njene usluge. Ukoliko se ne donese odluka, rukometašica će podneti zahtev arbitražnom sudu Rukometnog saveza Danske, koji će verovatno doneti konačnu presudu.

Holanđanka za Esbjerg igra od 2013. godine i za danski klub je odigrala 240 mečeva i postigla 1270 golova. Polman je tim učinkom najbolja rukometašica u istoriji jednog od najboljih danskih klubova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here