Izbacivanje Vardara iz Lige šampiona šansa za PPD Zagreb?

0
138

Iako se Vardar nadao da će igrati u Ligi šampiona, ipak je Evropska rukometna federacija (EHF) zvanično izdala saopštenje da se makedonski šampion naredne sezone neće takmičiti u elitnom klupskom takmičenju, u kojem je dva puta osvojio titulu, sezona 2016/17. i 2018/19.

Isključenjem Vardara iz Lige šampiona, odnosno iz Evrope, stvoreni su uslovi da nekoliko klubova, koji su se prijavili za vajld kard, popune upražnjeno mesto makedonskog tima, a najviše može da profitira hrvatski šampion Zagreb, jer Hrvatska je trenutno na 10. poziciji na EHF rang listi.

Trenutni rejting Hrvatske omogućava Zagrebu da kao aktuelni prvak Hrvatske bude prvi u redu za direktno učešće u Ligi šampiona sledeće sezone. Zagreb koji predvodi Ivica Obrvan decenijama igra Ligu šampiona.

Žreb grupa u Ligi šampiona biće 1. jula. Do tog perioda EHF će odlučiti koji tim će zameniti Vardar u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Osim Zagreba, za vajld kard su se prijavile i ekipe Olborga, Vesprema, Visle Plock, Ištada, Granoljersa, Celja, Motor Zaporožja, Nanta, Elveruma.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име