Nenad Šoštarić objavio spisak igračica za Mediteranske igre!

0
299

U miru i tišini hotela Panorama u Prelogu, hrvatska ženska seniorska reprezentacija završila je kratke pripreme uoči nastupa na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu koje se održavaju od 25. juna do 5. jula 2022.

Selektor Nenad Šoštarić imao je sjajne uslove u Prelogu, jer je u sklopu hotela dvorana s novim parketom, i odličnim fitnes centrom, tako da igračice direktno iz svojih soba mogu na trening. Kako vremena nije bilo previše, uglavnom se pokušavalo da se ujednači fizičku spremu rukometašica, naravno slagala se igra, ali i analizirali se protivnici. U sastavu reprezentacije tek je nekoliko onih koje su stalne članice A ekipe, tako da je trebalo brojne mlade snage uvesti u za njih novi sistem igre.

Nažalost, uoči samog puta zbog povrede zgloba s spiska putnika otpala je Lea Franušić. Tako će Hrvatska na Mediteranske igre s igračicom manje jer je praktično nemoguće u 24 sata pronaći zamenu i rešiti sve potrebne vize za ulazak u Alžir.

Prijatelji rukometa već znaju da je Hrvatska u grupi sa Španijom, Tunisom i Alžirom. Kao i uvek, vredni selektor Nenad Šoštarić  potezao je sve svoje veze širom sveta ne bi li nabavio potrebne informacije o sastavima ekipa protiv kojih će Hrvatska igrati, ali i neke snimke njihovih utakmica. To vredi i za reprezentacije koje se nalaze u drugoj grupi gde će igrati Srbija, Makedonija, Turska i Portugal. Dve najbolje reprezentacije iz grupa idu u polufinale, odnosno borbu za medalje.

Evo spiska igračica za Mediteranske igre:

LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

ANTONIA TUCAKOVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

TENA JAPUNDŽA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

SARA ŠENVALD, RK PODRAVKA VEGETA

STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

KATARINA PAVLOVIĆ, HC ROCASA GRAN CANARIA

TINA BARIŠIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

TENAPETIKA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

EMA GUSKIĆ, ŽRK BJELOVAR

LANA JARAK, RK DALMATINKA

NIKA VOJNOVIĆ, ŽRK BJELOVAR

MIA TUPEK, RK SESVETE AGROPROTEINKA

ANA MALEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

JOSIPA BEBEK, ŽRK DUGO SELO 55

STRUČNI ŠTAB:

NENAD ŠOŠTARIĆ, Selektor

SNJEŽANA PETIKA, Trener

MATIJA BILUŠIĆ, Trener golmanki

VESNA HODIĆ, Fizioterapeut

NIKOLA KOVAČIĆ, Fizioterapeut

MIA JURILJ, Lekar

LJERKA VRESK, Tehnički menadžer

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here