Sergej Šiškarev – “Naš savez je spreman na kompromis sa EHF-om i IHF-om!”

0
161

Kao što je već poznato, EHF je 28. februara odlučio da suspenduje klubove iz Rusije i Belorusije, kao i reprezentacije ovih zemalja zbog situacije u Ukrajini.

Osim EHF-a, IHF je uveo i suspenziju za ruski i beloruski rukomet, pa su klubovi iz Rusije i Belorusije, odnosno reprezentacije Rusije i Belorusije, ostali izolovani od rukometnog sveta.

Međutim, šef Rukometnog saveza Rusije Sergej Šiškarev spreman je da sarađuje sa EHF i IHF. U razgovoru za zvanični sajt Rukometnog saveza Rusije, Šiškarev je govorio o mogućem kompromisu u cilju omogućavanja ruskim timovima i reprezentacijama da učestvuju na evropskoj i svetskoj sceni, gde bi domaće utakmice igrale na neutralnom terenu.

Šiškarev se sastao sa predsednikom IHF Hasanom Mustavom kao i predsednikom EHF Mihaelom Vidererom tokom F4 turnira u Ligi šampiona u Kelnu.

  • Značajnim se mogu nazvati razgovori sa Hasanom Mustafom i Mihaelom Vidererom. Još jednom smo od njih čuli reči podrške. Hasan Mustafa je u svom govoru na sastanku MOK-a preneo stav ruske strane koja je spremna da delegira timove i klubove na turnire bez zastave i himne. Još jednom smo skrenuli pažnju na činjenicu da bez učešća ruskih ekipa nivo i ženskog i muškog rukometa značajno opada. Rukometni savez Rusije uputiće još jedan apel u vezi sa povratkom ruskih ekipa na turnire pod okriljem IHF i EHF. Ovo je posebno važno kada su do Olimpijskih igara u Parizu ostale samo dve godine. Naš savez je spreman na kompromise, ali i na dodatne troškove. Na primer, ako moramo da igramo utakmice na neutralnim terenima, rekao je Šiškarev.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име