Boris Tešanović – “Mogli su moji Sokolovi mnogo bolje!”

0
516

Rukometaši Slavije su tek okončanu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske okončali na šestom mestu tabele sa 22 osvojena boda. Gledajući objektivno moglo se više, ali s obzirom na to da je klub praktično krenuo od “nule”, minula sezona može se posmatrati kao sezona stabilizacije.

Krenulo je odlično. Sokolovi su u prva četiri kola upisali tri pobede. Konstantno je Slavija bila u vrhu tabele, a onda je u narednih šest rundi upisala četiri pobede i dva poraza. Dovoljno da se u poslednje kolo uđe sa šansom za jesenju titulu. Trebala je Sokolovima domaća pobeda protiv brčanskog Jedinstva da bi se okitili šampionskim lovorikama. Ipak, usledio je remi (32:32), te je na kraju prvo mesto izmaklo za svega jedan bod. Bilo je tada svima jasno da Slavija ima kvalitet za sam vrh tabele, iako nakon turbulentnog početka to nije bio cilj.

Tokom pauze bilo je promena. Jedan od najboljih igrača Sokolova u prvom delu sezone Simon Mrda, otišao je u redove Šamota 65 iz Aranđelovca, a plavo-beli dres zadužili su povratnici Faris Raonić i Igor Beribaka. Uz dosadašnje iskusne prvotimce Tuševljaka, Laleta, Vuletića, Tošića, Trapare, Kovačevića, bilo je to dovoljno da se polako ali sigurno daje šansa onima koji tek treba da kroče na seniorsku scenu.

Rezultatski, druga polusezona je mogla biti mnogo bolja. Ostvaren je učinak od sedam poraza, jednog remija i tri pobede. Međutim, u većini tih utakmica, veliku minutažu upisali su mlađi igrači poput Gajevića, Herića, Bozala, Ždraleta, Blagojevića, Salčinovića.

Na kraju, Slavija je prvenstvo okončala sa 10 pobeda, 10 poraza i dva remija. Dovoljno tačno za sredinu tabele. Učinak koji nije loš, mada se moglo i bolje, o čemu za klupsku stranicu govori šef stručnog štaba Sokolova Boris Tešanović.

  • Na početku sezone stav Uprave je bio da stabilizujemo klub i da budemo na sredini tabele. Međutim, igrali smo zaista dobro i eto imali priliku i za prvo mjesto, ali smo završili drugoplasirani. Drugi dio sezone je bio nešto slabiji što je rezultiralo šestim mjestom. Mogli smo dosta više. Kvalitet ekipe je sigurno za jedno od prva tri mjesta . Međutim, konstantno smo imali problema sa povredama i sa izostancima zbog privatnih obaveza i poslova, što nas je primoralo da 80% druge polusezone igramo u izmjenjenom sastavu. Mislim da šesto mjesto nije realno, jer sam ubjeđen da ovi momvi imaju kvalitet za sam vrh tabele, istakao je Tešanović te se osvrnuo na podmlađivanje ekipe.
  • Naravno, sve ovo smo iskoristili da polako podmladimo ekipu i drago mi je zbog toga, jer će upravo ti momci u narednim godinama biti nosioci ekipe. Mislim da je to veliki plus. Jedan dio igrača je već u poodmaklim igračkim godinama i oni su tu da pomognu klubu. Pomažu mlađim igračima i to rade fantastično. Moramo uvoditi mlađe igrače i davati im šansu da nose teret i pritisak. Ja se nadam da će brzo stasati i biti stubovi ekipe u narednom periodu, ističe Tešanović.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here