Retrospektiva 13. kola Prve rukometne lige “Istok” – Muškarci

0
255

Radnički – Rtanj

Rukometaši Radničkog su u Ćupriji dočekali ekipu iz Boljevca gde su slavili 28:20 (14:12). Videla se velika razlika u kvalitetu od samog početka kada su Ćurpičani krenuli vrlo ofanzivno. Držali su se rukometaši Rtnja do 20. minuta a onda je rezultat prevagnuo na stranu domaćina i na desetominutni odmor otišlo se sa +2. Drugi deo furiozno otvara domaćin serijom od 10 golova gde gost tek posle 18. minuta postiže gol ali već je bilo kasno za bilo šta jer je razlika bila nedostižna. Na kraju u SRC „Ada“ gosti su smanjili razliku na -8 gde je i utakmica završena. Radnički zaostaje za drugoplasiranom ekipom Zaječara 4 boda dok je ekipa Rtnja na 8. mestu tabele sa 7 bodova uz utakmicu manje.

Snimak cele utakmice: Radnički – Rtanj

Vlasotince – Aleksinac

U Vlasotincu odigran je „derbi južne pruge“ gde su domaći zasluženo slavili protiv Ekipe Aleksinca rezultatom 30:24 (15:10). Veliki doprinos ovoj pobedi dao je Goran Aleksić koji je pogađao mrežu gostiju čak 8 puta gde je i proglašen za igrača utakmice. Od samog početka videla se želja za pobedom u ekipi Vlasotinca gde se razlika povećala iz minuta u minut. Pokušavali su gosti da stignu veliki zaostatak sa poluvremena ali nije im išlo za rukom gde su na kraju poraženi. Rukometaši Vlasotinca se trenutno nalaze na 4. poziciji sa 17 bodova dok je Aleksinac 7. sa 11 bodova.

Snimak cele utakmice: Vlasotince – Aleksinac

Jagodina – Paraćin

U Jagodini odigran je ne tako zanimljiv meč gde se već „znao“ pobednik obzirom da se radi o velikoj razlici u kvalitetu. Trener gostujuće ekipe došao je u Jagodinu gde su njegova „deca“ razvijala akcije i dosta trčala. Jagodina je zasluženo slavila na ovoj utakmici gde smo mogli da vidimo par lepih cepelina i „kokoškica“. Jagodina se usamljeno drži na vrhu tabele dok su rukometaši Paraćina i dalje bez boda. Najefikasniji na meču bili su Luka Božanić (Jagodina) i Dušan Tasić (Paraćin) sa 8 golova dok je za igrača utakmice proglašen golman Jagodine Stefan Blagojević koji ima samo 16 godina i koji je stvarao velike probleme vrlo mladim rukometašima Paraćina.

Snimak cele utakmice: Jagodina – Paraćin

BSK Heba – Bor

U Bujanovcu ekipa koja igra svoju igru na svom terenu dočekala je Borane koji su slavili 34:28 (15:13). Domaća ekipa nijednom nije povela na ovom meču a najistaknutiji bio je Stefan Jevtić sa 11 pogodaka, pratio ga je njegov saigrač Dimitrije Ćirić sa 7. Kod ekipe Hebe iskusni kapiten Stefan Tašković ubeležio je 9 pogodaka a za igrača utakmice progašen je golman Uroš Tašković.

Snimak cele utakmice: BSK Heba – Bor

Pirot – Zaječar 1949

Zaječarci su gostovali ekipi Pirota gde su očekivano slavili protiv vrlo mlade ekipe 40:20 (23:9). Trener gostujuće ekipe Jugoslav Petrović svojim pulenima nije dozvolio da se opuste ni u jednom trenutku gde je apsolutno zasluženo pobeda i došla. Dragan Petković koji je rešetao mrežu „klinaca“ iz Pirota sa 10 pogodaka proglašen je za igrača utakmice gde je stvarao velike probleme golmanima pirotske ekipe. Kod domaćina koji su imali 10 igrača najefikasniji bio je kapiten ekipe Dimitrije Cvetković sa 8 pogodaka.

Snimak cele utakmice: Pirot – Zaječar 1949

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here