Jonas Vile novi selektor Norveške!

0
251

Kako prenosi norveški medij „Nrk.no”, trener Kristijanštada Jonas Vile novi je naslednik Kristijana Bergea u muškoj seniorskoj reprezentaciji Norveške.

Rukometni savez Norveške je već izabrao Vilea za novog selektora reprezentacije, a pored Vilea, u igri za selektorsko mesto bio je i bivši reprezentativac Norveške Kristijan Kjeling, koji je pomenutim medijima rekao da je njegov prijava za selektora odbijena.

Međutim, pošto Vile ima aktuelni ugovor sa šampionom Švedske, Rukometni savez Norveške moraće da otkupi njegov ugovor. Iznos klauzule je oko 750.000 norveških kruna, odnosno 75.000 evra. U narednom periodu trebalo bi da budu poznate sve informacije o pregovorima čelnika Rukometnog saveza Norveške i rukovodstva Kristijanštada, ali ne bi trebalo da bude problema oko oslobađanja Vilea.

Jonas Vile je postavljen za pomoćnog selektora norveške reprezentacije u oktobru 2021. Nakon odlaska Kristijana Bergea sa kormila reprezentacije Norveške, savez je tražio novog selektora, spekulisalo se o nekoliko trenerskih imena, uglavnom iz Skandinavije, ali je odluka pala na Jonasa Vilea koji je 2019. godine proglašen za najboljeg trenera u Švedskoj nakon što je ekipa Ševdea ostvarila odlične rezultate.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here