Kup Srbije (Ž) – Akteri najavili veliku borbu u Kraljevu!

0
443

Kraljevo će predstojećeg vikenda biti domaćin finalnog turnira Kupa Srbije. Borba za trofej počinje u subotu, 9. aprila, kada će se u polufinalnim utakmicama u SC „Ibar“ sastati ŽRK Mladost NP i ŽRK Medicinar u 16:30 časova, odnosno SPD Radnički i ŽORK Jagodina od 19:00 časova.

Obe polufinalne utakmice mogu se pratiti uživo putem sledećih linkova:

ŽRK MLADOST NP – ŽRK MEDICINAR

SPD RADNIČKI – ŽORK JAGODINA

Finale Kupa Srbije na programu je u nedelju, 10. aprila u 18:00 časova. Direktan prenos utakmice obezbeđen je na RTS 2, a meč se može pratiti uživo i putem sledećeg linka – FINALE KUPA SRBIJE 2022.

Rukometašice ŽRK Mladost NP plasman na ovogodišnji finalni turnir su ostvarile nakon što su savladale Topličanin u pretkolu, a zatim eliminisale favorizovani Bekament BB u četvrtfinalu nacionalnog Kupa. ŽRK Medicinar je u pretkolu bio bolji od Železničara, a u četvrtfinalnom duelu savladao Naisu. ŽORK Jagodina, aktuelni pobednik Kupa Srbije se nakon trijumfa nad Vrbasom u četvrtfinalu našao u prilici da brani trofej u Kraljevu, dok su rukometašice SPD Radnički na putu do završnog turnira savladale Vojvodinu u četvrtfinalu.

BILTEN TK RSS – FINALNI TURNIR KUPA SRBIJE 2022

Treneri ekipa učesnica finalnog turnira nacionalnog Kupa u iščekivanju polufinalnih okršaja preneli su očekivanja pred borbu za trofej.

SLAVKO KRANJAJAC, TRENER ŽRK MLADOST NP

  • Uoči početka takmičenja u Kupu, niko nije očekivao da se možemo naći na finalnom turniru. U tom periodu, utakmica pretkola protiv ekipe Topličanin je bila prva ozbiljnija provera i utakmica koju smo odigrali nekompletni, bez pola tima. U četvrtfinalu smo za rivala imali Bekament, izašli smo sa stavom da nemamo šta da izgubimo i da želimo da se borimo, pa šta bude. Dogodilo se da smo u susretu pronašli neke svoje šanse, otvorila se utakmica, golman je odradio dobar posao, savladali Bekament i tako se neočekivano našli na finalnom turniru, rekao je Slavko Krnjajac, trener ŽRK Mladost NP i osvrnuo se na rezultate Mladosti u prethodnom periodu:
  • U prethodna dva meseca, ako zanemarimo utakmicu sa Bekamentom u Aranđelovcu, kada su zbog povreda izostale dve važne igračice, imamo šest utakmica u kojima smo neporaženi. Dolaskom u Mladost u decembru mesecu znao sam da ova ekipa ima mnogo više potencijala nego što je prikazivala. Bilo je bitno samo da se malo kockice slože, da se karakteri poslože, da sama ekipa počne da veruje u sebe i svoj kvalitet i odmah je rezultat došao do izražaja.

Rival u polufinalu je ekipa ŽRK Medicinar:

  • Vidimo svoje šanse za prolaz, kao što pretpostavljam da vidi i Medicinar. Mislim da ono što smo igrali do sada ne treba da menjamo, samo da malo više unapredimo i smatram da su naše šanse za ulazak u finale velike. Nema mnogo tajni, oni poznaju nas i mi poznajemo njih. Svi znamo da najveća opasnost dolazi od levog i desnog beka, da su to motori ekipe Medicinara i organizovaćemo se na osnovu toga.

SANDRA KOLAKOVIĆ, TRENER ŽRK MEDICINAR

  • Smatram da je Medicinaru mesto na ovoj završnici jer je u pretkolu i u četvrtfinalu Kupa eliminisao dve izuzetno dobre ekipe, koje po trenutnom poretku na tabeli ARKUS lige spadaju među četiri najbolje. Ono što je važno naglasiti je da se Medicinar kao klub za ovu priliku priprema četiri godine. Radili smo dugo sa mladim igračima, sa našom ekipom, doveli smo igrače od 15 do 18 godina na čijem razvoju radimo. Odlično je što nam se posle trudnoće vratila i Ana Radović. Sada je to skup iskustva i mladosti i ono što je najvažnije smatram da ima dosta kvaliteta, odnosno potencijala koji će u budućnosti doći na videlo. Sve ćemo učiniti da se to prikaže već predstojećeg vikenda, ali ne možemo da znamo šta će biti jer je ekipa mlada i nikada se nije našla na ovako velikom takmičenju.

Rival u polufinalu je ekipa ŽRK Mladost NP:

  • Mladost je ekipa koja je sastavljena od veoma dobrih igrača na svim pozicijama, igrača koji jako dobro igraju, izraziti su tehničari koji u odbrani igraju na šmek, tako da puno lopti i osvajaju. Daju veliki broj golova i vrlo su neugodni. Dobro su uigrani jer su duži period u ovom sastavu. Ozbiljno se pripremamo za ovu utakmicu i igranje finala Kupa bilo bi ostvarenje naših snova. Iako je Kup neizvesno takmičenje, ipak bih ja malu prednost dala ekipi iz Stare Pazove jer je iskustvo na njihovoj strani. Mi kao mlada ekipa želimo da ovo što radimo, a naporno i kvalitetno radimo, pretvorimo u ostvarenje snova, a prvi korak je u subotu.

RODOLJUB KURANDIĆ, TRENER SPD RADNIČKI

  • Naša očekivanja su uvek najveća moguća. Za rivala u polufinalu imamo prvog favorita za osvajanje i lige i kupa. ŽORK Jagodina je najjači mogući protivnik u ovom trenutku, ali mi se ne predajemo, idemo bez bele zastave i nadamo se da ćemo dobrom igrom u subotu  izboriti finale. Sa njima smo prošle godine igrali finale Kupa, a ove godine smo se susreli u dve utakmice. U Kragujevcu je bilo nerešeno, dok smo u Jagodini poraženi sa sedam golova razlike. Mislim da su apsolutni fazoriti, složiće se celokupna rukometna javnost, posebno sada sa dva zimska pojačanja iz Budućnosti, na već i onako jak roster. Mi smo u odnosu na prošlogodišnje finale ostali bez četiri-pet nosilaca igre, iskusnijih rukometašica koje iz različitih razloga nisu sada u ekipi, ali borićemo se. Jedna je utakmica, šezdeset minuta i neka bolji pobedi.

DRAGAN MARKOV, TRENER ŽORK JAGODINA

  • Mi uoči svake sezone ističemo da nam je cilj osvajanje dva trofeja, odnosno tri računajući od skoro i Superkup. Naši ciljevi se znaju jasno i glasno, tako je i ovog puta. Naravno, znamo da neće biti lako, jer sve četiri ekipe koje igraju Kraljevu žele da osvoje trofej Kupa Srbije. Pred nama je težak i nadamo se kvalitetan turnir, ali zna se šta je naša želja i cilj. Imamo veliko poštovanje za sve učesnike finalnog turnira, tako i za ekipu Radničkog iz Kragujevca, koja nam je rival u polufinalu. Svesni smo toga da i oni žele da osvoje trofej isto kao i mi, tako da očekujemo tešku i neizvesnu utakmicu, ali nadamo se pobedi i ulasku u finale. U sportu je tako, normalno je da želite da pobeđujete, nastavljate da nižete uspehe i osvajate trofeje. Na kraju krajeva, to vam daje i satisfakciju za rad i za sve ono što ste uložili.

DOSADAŠNJI OSVAJAČI KUPA SRBIJE

ŽRK Napredak – Kruševac

ŽRK Lasta – Beograd

ŽRK Naisa – Niš

ŽRK Naisa – Niš

ŽRK Naisa – Niš

ŽRK Zaječar – Zaječar

ŽRK Zaječar – Zaječar

ŽRK Zaječar – Zaječar

ŽRK Zaječar – Zaječar

ŽORK Jagodina – Jagodina

ŽRK Radnički – Kragujevac

ŽRK Izvor BB – Aranđelovac

ŽRK Bekament BB – Aranđelovac

ŽRK Bekament BB – Aranđelovac

ŽRK Bekament BB – Aranđelovac

ŽORK Jagodina – Jagodina

ŽORK Jagodina – Jagodina

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here