ARKUS liga (8. kolo plej – aut) – Mokra Gora savladala Crvenu zvezdu – Obilić prejak za Proleter!

0
340

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos poraženi su u Kraljevu od Mokre Gore, u okviru 2. kola plej-auta ARKUS lige 25:23 (14:10). Loše prvo poluvreme, dobro drugo, ali nisu iskorišćene šanse za povratak u meč. Imali su crveno-beli dva sedmerca i zicer u trenucima kada su minus protivnika sveli na jedan gol, ali nisu bili precizni Knežević i Matičić. Više od toga brine stepen povrede kapitena, pivota Nemanje Vučićevića. Za Crvenu zvezdu Grundfos debitovao je mladi golman i izdanak škole, Aleksa Bogunović. Zvezda je imala početnih 1:2, ali je Mokra Gora kreirala seriju 7:0, što je potpuno neutralisalo crveno-bele. Slično kao i u meču protiv Železničara, Zvezda je bila u kontraritmu čime je dodatno otežavala sebi situaciju. Posle 11 minuta bez gola ekipa Ratka Đurkovića je preko Kneževića i Đurovića stigla do prvih golova i razlike koja je bila na snazi i na poluvremenu. Novi hendikep po Beograđane jeste povreda Nemanje Vučićevića, koji nije mogao da nastavi susret, pa je sav teret ostao na Đorđu Majesu. Imala je Mokra Gora +6 u dva navrata, ali su crveno-beli uspevali da se vrate na minus od četiri gola, zahvaljujući i Janku Gemaljeviću, koji je zaustavio sedmerac Radičevića u poslednjem minutu, 14:10. I pored rezultatskog minusa i povrede Vučićevića, Zvezda je hrabro krenula u drugom poluvremenu. Gemaljević je nastavio u dobrom ritmu, Šljukić pokrenuo seriju, koju su golovima u kontri nastavili Blagojević i Đurović, što je Zlatka Petronijevića nateralo na tajm-aut posle pet minuta igre, (15:14). Gol za gol do 41. minuta kada je Matičić u dva navrata izjednačio, zatim i Šljukić, ali je Travar vraćao Mokru Goru na +2, (22:20). U tim trenucima Zvezda je dozvolila sebi luksuz koji nije smela, promašila je dva sedmerca, prvo Knežević zatim i Matičić, koji nije uspeo ni u kontri da savlada Stefana Arđelana, koji je izrastao u igrača utakmice. Ratko Đurković je pružio priliku na golu debitantu, Aleksi Bogunoviću, koji je odbranio sedmerac Travaru. Šljukić i Đurović su smanjili na 24:23 u 59. minusu, ali je Stanković doneo pobedu Mokroj Gori. Majes nije uspeo da pogodi u poslednjim sekundama, pa je rezultat ostao 25:23. Najefikasniji je bio Mirko Đurović sa 6 golova. Kod domaćina već pomenuti Strahinja Travar je pogađao 8 puta gol Crvene zvezde.

GALERIJA

U nedeljnoj noći kada je baba Marta pokazala sve svoje ćudi zasipajući kišom i snegom pospani Beograd, jedan deo prestonice prepoznatljiv po rukometnim događanjima, Banjica, sijala je punim sjajem najavljujući vedrije dane koje ćudljivi mart zna da donese. A  vesnici vedrijih dana upravo su igrači Obilića koji su izvrsnom igrom ubedljivo nadigrali goste iz Zrenjanina i sa takvom igrom vratili veru za uspešne rezultate u nastavku plej – auta. Trener Pavlović imao je temeljne pripreme za ovu utakmicu jer je njen ishod bio od presudnog značaja za dalje takmičarske planove ”Vitezova” pošto bi sve osim pobede za njih bio i kraj nadanja za opstanak u eliti. Sve to se odrazilo na početnu igru ”Vitezova” gde su pojedinci greškama u napadu omogućili gostima da drže rezultatski priključak (1:1 – 3. min; 3:3 – 6. min; 5:4 – 10. min). Ulazak povratnika Mandića napad domaćina, u kome je već dominirao iskusni Sladić, dobio je na sigurnosti i uspešnim proigravanjima na svim pozicijama što se odrazilo na dalje kretanje rezultata (8:5 – 13. min; 11:7 – 18. min). Prvi strelac ARKUS Lige i eks reprezentativac Rnić bio je uspešno ograničen sa svojim repertoarom šuteva što se odrazilo i na učinak njegove ekipe. Kod ”Vitezova” mladi Baćanović nije zaostajao za iskusnijim saigračima tako da su, do sada solidni, golmani Proletera bili nemoćni u odbrani svoje mreže. Da sve ne bude na visokom nivou senku je bacila čini se prestroga diskvalifikacija temperamentnog Topalovića koja ipak nije poremetila igru ”Vitezova” jer je najmlađi iz njihovih redova Antić uspešno iskoristio ukazanu priliku. Uglavnom, efikasan napad i čvrsta odbrana, osim u samoj završnici poluvremena, odrazila se na ipak za njih dobar rezultat po njegovom završetku (30. min – 19:13). Za očekivati je bilo da će novi, i stvarni strateg gostiju, Spahić motivisati svoje pulene u nastavku utakmice, u čemu je donekle i uspeo, jer se razlika u golovima manje-više održavala na istom odstojanju (21:14 – 32. min; 25:17 – 39. min; 26:19 – 42. min). Vreme je odmicalo, a gosti su uglavnom preko Karlaša ograničili prednost ”Vitezova” najviše do deset golova (35:25 – 55. min). Glavni razlog leži u tome što je trener Pavlović na teren poslao sve igrače iz zapisnika što su borbeni i nervozni gosti sveli na zadovoljavajući poraz obzirom na prikazanu igru oba rivala. Najefikasniji je bio Ilija Sladić sa 11 pogodaka dok je u Proleteru raspoložen bio Aleksa Skuban sa 7 pogodaka.

GALERIJA

Do nova dva boda došli su igrači Jugovića, koji su na gostovanju u Nišu bili bolji od ekipe Železničara 1949 rezultatom 33:29, posle prednosti 17:14 na poluvremenu. Kaćani su vodili od prvog do poslednjeg minuta, a MVP priznanje dodeljeno je Nemanji Momčiloviću, sedmostrukom strelcu gostiju. Nemanja Milutinović imao je zapažen učinak u dresu niškog kluba – 12 postignutih golova.

GALERIJA

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here