Željko Perkunić – “Nije bilo pogrdnog skandiranja – Čkembari su dočekani kao braća!”

0
302

“Dočekani smo i ispraćeni kao braća” – ovaj utisak je prenelo rukovodstvo, stručni štab, igrači i navijači Eurofarm Pelistera, koji su gostovali u Beogradu u okviru prvog kola grupne faze SEHA lige.

Nova sezona u regionalnom takmičenju počela je pravim rukometnim spektaklom u Beogradu. Partizan i Eurofarm Pelister odigrali su uzbudljiv meč, uz mnogo borbe i želje za pobedom, dok su se na tribinama čule pesme dve navijačke grupe, što je retkost na utakmicama SEHA lige. Ovo je bila prva poseta rukometašima Beogradu posle 30 godina. Stotine navijača iz Bitolja još jednom su potvrdili ljubav prema rukometu i Eurofarm Pelisteru i doputovali u Beograd da podrže ekipu Željka Babića. I tu su dočekani srdačno. Videlo se to na ekranima duž terena, a makedonske navijače koji su posle trideset godina pauze krasili tribine jedne sportske utakmice u srpskoj prestonici, poželeo je lično predsednik Partizana Željko Perkunić.

  • Ponosan sam na navijače oba kluba, jer su bodrili svoje timove na fer i korektan način. Na društvenim mrežama pojavili su se negativni komentari, koji govore o nekom neprimerenom skandiranju, koje su „Grobari“ uputili makedonskim navijačima. Zaista ne znam čemu ovakvi postovi i komentari dva bratska naroda i velikih sportskih prijatelja. Žao mi je što je određeno skandiranje pogrešno protumačeno, jer niko u sali nijednog trenutka nije nameravao da kaže nešto neprimereno ili zlonamerno našem bratskom narodu iz Makedonije. I u pojedinim trenucima naši i gostujući navijači zajedno su skandirali „Demir Jukić“, zajedno su dočekali ulazak Novice Veličkovića na teren… Mi smo kao klub zaista pokušali da učinimo sve što je u našoj moći da se osećaju kao kod kuće i pružimo im sigurnost tokom boravka u Beogradu. Elmir Građan je nakon utakmice lično čestitao „Grobari“ na navijanju i atmosferi koju su napravili. Dečak, koji je bio među „Čkembarima”, posle poslednjeg sudijskog zvižduka, pretrčao je teren, otišao do „Grobara” i razmenio šalove. Za obe grupe navijača zaista imam samo reči hvale, a gostujućoj ekipi čestitam na sjajnoj igri i zasluženoj pobedi, rekao je Željko Perkunić.

Iz redova Eurofarm Pelistera takođe nisu krili zadovoljstvo zbog povratka Partizana u regionalno takmičenje i pohvalili organizaciju utakmice.

Kako smo naveli već, u Beogradu je sa tribina u jednom trenutku bilo skandirano “Stara Srbija, nikad Makedonija” ali kako predsednik Partizana kaže to nije smetalo “Čkembarima”. Neka tako bude, verovaćemo mu na reč.

PRATITE NAS:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име