Maks Darj – “Za ovo smo se borili!”

0
298

Reprezentacija Švedske zaustavila je dominaciju Španije i po peti put se popela na vrh Evrope. Skandinavski tim je u finalu u Budimpešti osvojio titulu iz penala po isteku vremena, prvi put posle 20 godina pauze.

Ovaj tim dva puta je gubio finale, na Evropskom prvenstvu 2018. i prošle godine na Svetskom prvenstvu, ali je sada uspeo da se domogne zlata. Na kraju meča, kružni napadač Maks Darj se oglasio direktno sa terena. Tridesetogodišnjak je ostao bez reči, jedva je mogao da prokomentariše i izrazi zadovoljstvo trofejem.

  • Ne mogu da verujem. Za ovo smo se dugo borili. Neki momci su ovde godinama, neki su upravo došli, ovo je neverovatno. Znali smo da će biti težak meč, morali smo da igramo svoju igru. Nismo promenili pristup iako smo gubili, vratili smo se i tako smo uspeli da pobedimo. Ponosan sam na sve u ovom timu. – rekao je Darj.

Iako je Darj imao epizodnu ulogu i postigao jedan gol u finalnom meču iz isto toliko pokušaja, Švedska je pokazala da u ovom timu svi igrači u rotaciji imaju ulogu.

IZBOR NAJBOLJIH POJEDINACA 2021 (FINALE)

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here