EURO 2022 – Šveđani obezbedili polufinale pobedom nad Norvežanima!

0
271
Jim GOTTFRIDSSON (24) and Magnus GULLERUD (21) during the handball match Sweden vs Norway, Men’s EHF EURO 2022 Hungary, Slovakia, Bratislava, 25.01.2021, Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff

Skandinavski derbi između Švedske i Norveške doneo je dosta neizvesnosti i borbe u duelu za plasman u polufinale bukvalno do poslednje sekunde, a posle 60 minuta borbe za plasman u borbu za medalje pobedila je Švedska sa 24:23.

Utakmica je počela jakom odbranom na obe strane i brojnim problemima u napadima obe reprezentacije. Norveška je imala početno vođstvo, a u 14. minutu bilo je 5:3. Švedska je teško davala golove, a za to je zaslužan norveški golman Severas, koji je dobro branio.

Rajnkind je bio veoma raspoložen za igru, koji je u prvom poluvremenu postigao pet golova bez promašaja, a sa golmanom u svom timu bili su najzaslužniji za vođstvo. U 26. minutu Norveška je imala najveće vođstvo od 12:7. Norvežani su do kraja prvog dela zadržali tu prednost i na odmor otišli ​​sa 14:9. U nastavku je Švedska počela da topi prednost, da bi posle dužeg perioda ponovo bila na minus jedan u 47. minutu. Promena golmana donela je rezultate, Johaneson je imao sjajno drugo poluvreme sa devet odbrana i bio presudan u preokretu.

Kraj je bio maksimalno neizvesan, Norveška je u 55. minutu vodila 23:19, usledio je krizni period u napadu, a Šveđani su to kaznili. Vane je izjednačio u 58. minutu, a Krinc je u poslednjem napadu pogodio sedmerac za veliku pobedu Švedske.

Vlater Krinc je postigao 6 golova dok je na drugoj strani najefikasniji bio Harald Rajnkind sa isto toliko pogodaka.

IZBOR NAJBOLJIH POJEDINACA 2021 (FINALE)

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here