ĆSM Bukurešt naredne dve godine plaća Kristinu Neagu 20.000 evra!

0
269

Jedna od najboljih rukometašica sveta Kristina Neagu je pre nekoliko dana produžila ugovor sa ĆSM Bukureštom i ostaće u timu još dve sezone.

Nakon potpisivanja novog ugovora, pojedini rumunski mediji objavili su njenu platu. Kako prenose rumunski mediji GSP, Kristina Neagu i uprava ĆSM Bukurešta dogovorili su se da njena plata bude povećana sa 17.500 evra na 20.000 evra. evra mesečno, iako je rukometašica insistirao na sumi od 22.000 evra.

Sa novom platom, Neagu je ušla među četiri najplaćenijih sportista u Rumuniji. Prema pisanju „adevarul.ro“, iznos koji će Neagu uzeti je opravdan, s obzirom na kvalitet i vrednost, ali pošto je reč o javnom novcu, komentari Rumuna nisu baš pozitivni. Tim Kristine Neagu najvećim delom finansira grad Bukurešt.

Poređenja radi, najplaćeniji sportista u Rumuniji je Aleks Čipčiu iz Kluža sa mesečnom zaradom od 30.000 evra, a drugo mesto dele fudbaleri Steaue Klaudio Kešeru i Konstantin Budesku sa platama od 25.000 evra, dok je Neagu četvrta na spisak sa 20.000 evra zajedno sa još nekoliko fudbalera.

Osim Neagu, ugovor sa ĆSM Bukureštom produžila je i Siraba Dembele.

ARKUS LIGA GLASANJE: LINK

PRATITE NAS:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име