Super B liga – Klubovi zadovoljni organizacijom ali postoji problem u suđenju!

0
420

Kao što znamo 04/05.12.2021. odigrano je poslednje kolo to jest 11. u Super B ligi i time je spuštena zavesa na prvi deo takmičenja. Bilo je vrlo turbulentno. U grupi “Sever – Centar” Kikinda Grindex je zauzela prvo mesto sa 21 bodom (10-1-0) i tako osvojila jesenju titulu a kako mnogi kažu, već sada su prvi favoriti za ulazak u viši rang, to jest povratak u ARKUS ligu

Slična je situacija u grupi “Istok – Zapad”. Sjajna ekipa iz Prokuplja je jedina sa svim pobedama to jest 22 boda (11-0-0) i time je zaslužila osvajanje prvog mesta to jest titulu jesenjeg šampiona.

U kategoriji kod dama situacija je mnogo kompleksnija gde je Kikinda sa 16 (7-2-1) bodova prva a Pančevo (7-1-2) i Mladi radnik (7-1-2) imaju bod manje. Biće velika borba to kraja, to je neminovno.

Kada smo već tu da se pozabavimo malo i statistikom.

Najbolji strelac “Sever – Centar” bio je Vuk Perović iz Crvenke sa 95 golova. Odigrao je svih 11 utakmica, 3 puta je bio igrač utakmica a najviše golova je postigao u 3. kolu protiv Apatina (13).

Što se tiče MVP titule tu je prvi Aleksandar Pilipović iz Apatina koji je proglašavan 5 puta za najboljeg igrača utakmice.

Najbolji strelac “Istok – Zapad” bio je Davor Tasković iz Vranja 1957 sa 89 golova. Odigrao je svih 11 utakmica, 3 puta je bio igrač utakmice a najviše golova je postigao u 3. kolu protiv Vlasotinca (12).

Što se tiče MVP titule tu je prvi Stefan Jovanović iz Topličanina koji je proglašavan 5 puta za najboljeg igrača utakmice.

U kategoriji kod dama ubedljivo prvo mesto drži Suzana Tošić iz ekipe Prijepolja koja je postigla čak 111 golova. Ona je odigrala sve utakmice koje su bile predviđene a 2 puta je bila MVP. Najviše golova je postigla protiv Pirota (15). Samo jednom je bila jednocifrena i to protiv Halas Jožefa kada je postigla “samo” 8 pogodaka.

MVP titula je 3 puta pripala Gloriji Zelić iz Radničkog i Mariji Mitrić iz Pančeva te one dele to prvo mesto.

Kao i obično učestvujemo i pratimo sve lige te nas je zanimalo šta klubovi imaju da kažu. Zvanični mejl smo poslali 09.12.2021. u 21:34 i 23:36 a samo 6 klubova od 35 je iznelo svoje mišljenje o organizaciji lige i suđenju.

RK SC Voždovac 2012:

  • Organizacija lige u kojoj se mi takmičmo (Sever – Centar) već ćetvrtu godinu je odlična, ove godine je emisija o ligi dala nešto novo i pravo je osveženje za sve nas u rukometu. Što se suđenja tiče mi smo apsolutno zadovoljni, naši rezultati ove sezone su samo posledica odlaska velikog broja igrača i neverovatnim okolnostima koje su nam se događale. Sportski pozdrav, učitelj rukometa Saša Kandić.

RK Ub:

  • Poštovani, liga je dosta ujednačenija i samim tim zanimljivija, jedino je šteta što je Kikinda prejaka i sigurno će biti prva pa prvenstvo u tom smislu nema neizvesnost! Zamerka na suđenje koje je katastrofalno tendeciozno a većina sudija nedorasla ovom rangu takmičenja. S poštovanjem RK Ub.

RK Jastrebac:

  • Generani utisak prvog dela sezone 2021/2022 rukometnog kluba Jastrebac  je sledeći…  I pored jako teške finanskiske situacije i mnoštvo sporednih problema uprava kluba je zadovoljna prikazanim u prethodnih par meseci. Igrači su dali sve od sebe u svakom trenutku, za koliko je to dovoljno ostaje nam da vidimo. Očekujemo dosta kvalitetniji drugi deo ali o tome će govoriti naši rezultati u narednom periodu. Što se organizacije lige tiče, tu nema ništa spornog. Liga ide svojim tokom i možemo uputiti samo reči hvale za taj deo.  Suđenjem se nikada nismo bavili ali ako već moramo da iskažemo svoj stav rekli bi smo da je generalno puno problema gotovo na svim utakmicama sa određenim sudijskim parovima. Ne čudi da mladi potencijalni parovi greše, problem je što oni najiskusniji i sa najvećim reneomeom prave kardinalne greške i to konstantno. Nadamo se da će tome uskoro doći kraj. Srdačan pozdrav, RK Jastrebac.

RK Topličanin:

  • Poštovani, RK Topličanin je zadovoljan organizacijom koja je bila na visokom nivou i nadamo se da će taj trend da se nastavi i dalje. Takođe smo zadovoljni sa suđenjem u ovom delu prvenstva koje je bilo fer i korektno. Medijski je dobro praćeno takmičenje i nadamo se da će i na dalje biti ispraćeno na ovom nivou kako bi se što više doprinelo popularizaciji rukometa.

ŽRK Pirot:

  • ŽRK Pirot je zadovoljan i u vezi organizacije snimanja utakmica i suđenjem i svim medijskim aktivnostima koje prate takmičenje. Nemamo nijednu zamerku. Pozdrav, ŽRK Pirot.

ŽRK Halas Jožef:

  • Poštovani, kao nova ekipa u Super B ligi ove sezone, smatramo da ovako organizovano takmičenje uglavnom dobro funkcioniše. Suđenje je bilo manje-više korektno. Verujemo da te greške nisu bile namerne. Nadamo se da drugi deo sezone, biće jos uspešnija u svakom pogledu. Sportski pozdrav, ŽRK Halas Jožef, Ada.

PRATITE NAS:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име