Železničar ponovo pobedio Metalurg!

0
183

Posle šest utakmica bez pobede u SEHA ligi, rukometaši Železničara konačno su zabeležili trijumf. Prvi posle tačno tri meseca, a drugi nad Metalurgom ove sezone, kojim su “odbranili” osmo mesto na tabeli, a da li će, u preostala dva kola, eventualno moći da napadnu i poziciju više, u velikoj meri zavisiće od ishoda subotnjeg duela sa Steauom u Bukureštu, na kome će Nišlije konačno nastupiti kompletne, sa najzad registrovanim najvećim zimskim pojačanjima.

“Želja” je poveo golom kapitena Živkovića, a isti igrač imao je priliku za 2:0, ali je njegov lob završio preko gola. Nišlije su primile samo jedan gol za nepunih sedam minuta, ali to nisu uspele da materijalizuju na drugoj strani terena, pa je polovina prvog poluvremena protekla u egalu. Nišlije su se spetljale u dve, tri polukontre, ali je Darko Stošić imao već pet odbrana do 14. minuta. Prvo vođstvo gostiju (6:5) nateralo je trenera Vujovića da zatraži tajm-aut i da na teren pošalje Aleksandra Pavlovića, čiji je ulazak uneo sigurnost u organizaciju igre domaćeg tima, a njegova dva vezana gola nagovestila su seriju “Želje” 4:0 i vođstvo 12:8.

Čak osam različitih igrača Metalurga upisalo se u strelce za prvih 10 golova skopskog tima, ali niko se posebno nije izdvajao, a baš u tom intervalu Nišlije loše koriste gotovo dva minuta sa dva igrača više u polju. Pogotkom Sretenovića, Železničar dolazi do rekordnih plus pet (16:11), a u poslednjih pola minuta, umesto da iskoristi napad i istom tom razlikom ode na odmor, domaći tim je pogrešio i pružio priliku Dimitrioskom da iz kontre obezbedi svom timu daleko prihvatljiviji minus na poluvremenu – 16:13, koji je Luka Stojanović dodatno umanjio u prvom napadu drugog dela igre.

Tri napada je Metalurg propustio za prilazak na minus jedan, pa je to kaznio Marković ukradenom loptom i pogotkom iz kontranapada. Previše zicera su promašili gostujući igrači, i zato je “Želja” još neko vreme čuvao vođstvo do četiri gola razlike. Međutim, na 22:19, Dupjačanec brani sedmerac Spasiću, pa Živković pogađa stativu i gosti se primiču na 22:21, a nešto kasnije, na 24:23, imali su i napad za izjednačenje, i to sa igračem više u polju. No, Stošić je odbranio šut Dimitrioskog sa krila, a onda je dva ključna poteza izveo Vejin. Najpre je pogodio za 25:23, pa iznudio probijanje, a onda je Marković realizovao sedmerac za plus tri i Železničar je, uprkos još jednom intervalu od dva minuta neiskorišćene brojčane prednosti, meč priveo kraju bez trzavica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here