Superliga Makedonije (2. kolo) – Prilep slavio protiv Metalurga – “Jezerski” derbi pripao Ohridu

0
310

Rukometaši Prilepa odigrali su još jedan odličan meč i u drugom kolu Super lige savladali su na svom terenu ekipu Metalurga sa 28:24 i napravili prvo veliko iznenađenje na početku sezone. Prilep je odlično počeo meč, poveo sa 2:0, a onda je bilo 5:1. Domaći su nastavili u istom ritmu i potpuno dominirali u prvim minutima. Nakon 7:2, Metalurg je uspeo da se vrati i polako je počeo da topi gol razliku. Do kraja prvog dela Prilep je i dalje čuvao prednost, ali se tim Ivana Markovskog vratio na dostižan zaostatak. Nakon 30 minuta igre u hali R.R. Ričko, domaćin je imao 15:13. Na početku drugog poluvremena Metalurg je brzo izjednačio na 18:18, a odmah nakon toga imao je prvo vođstvo 18:19. Ali to je trajalo kratko, a Prilep je uz dobre minute uspeo ponovo da povede i u 46. minutu je imao +3. Prilep je u poslednjem delu meča lako kontrolisao rezultat i igru, sigurno čuvao prednost i sigurno privodio meč kraju. Pet minuta pre kraja domaći su vodili 27:23 i bili na korak do trijumfa. Na kraju je Prilep bez problema i velikog iznenađenja stigao do pobede. Najefikasniji u sastavu Prilepa bio je Kazein Rustamov sa sedam golova, dok je Revaz Čanturija postigao šest golova. U ekipi Metalurga najefikasniji sa po pet golova bili su Kostadin Petrov i Zlatko Horvat.

Makedonski vicešampion Eurofarm Pelister zabeležio je drugu pobedu u novoj sezoni Super lige, nakon što je kao gost sa sigurnih 24:30 savladao ekipu Tikveša koja je odigrala solidan meč protiv velikog favorita. Izabranici Željka Babića, nakon uvodnog trijumfa protiv “mlađih kolega”, naišli su na raspoloženog i kvalitetnog domaćina, koji je za razliku od duela sa Ohridom, koji je izgubio 29:24, znao šta želi i napravio velike probleme favoritu. Pelister je duel nešto efikasnije otvorio u dvorani “Jasmin”, ali ni u jednom trenutku iz prvog dela nisu imali više od +3. Tikveš je uvek imao snage da uzvrati sjajnim Bitoljanima i čvrstom odbranom uspeo je da smanji zaostatak i na odmor ode sa samo jednim golom manje od gosta (14:15). U drugom poluvremenu, Eurofarm Pelister je morao da promeni nešto u taktici, a to se brzo isplatilo serijom 4:1, gde odlaze na 15:19. Međutim, Tikveš nije odustao i nakon stabilizacije svojih redova ozbiljno je zapretio i sveo ga na samo jedan gol (22:23). Ali, tim iz Bitolja ušao je u nove minute vrlo odlučno i u finišu slomio domaćina pobedivši sa 24:30. Božić-Pavletić sa šest i Stipe Mandalinić sa pet golova bili su vodeći igrači Pelistera u Kavadarcima, a po četiri gola za domaćina postigli su Trpčevski, Temelkoski, Simić i Jančev.

“Jezerski” derbi između Struge i Ohrida doneo je super-zanimljivu utakmicu u kojoj je pobedu odnela ekipa gostiju predvođena Radetom Stojanovićem (19:21). Može se reći da su Ohriđani zaslužili da osvoje sav plen. Oni su tokom čitavog meča imali prednost, što su i potvrdili u poslednjih pet minuta, kada su pokazali više smirenosti i iskustva od rivala. Gosti su nametnuli tempo, koji je Struga još mogla da prati u prvom delu. Nijedan tim nije napravio bitnu razliku, stalno su igrali gol za gol, pa je to donelo jednak rezultat nakon uvodnih pola sata. Identičan sled događaja usledio je u nastavku. Ključnu ulogu u poslednjim trenucima odigrao je golman gostujućeg tima. Skinuo je dva penala zaredom, a potom je usledilo isključenje Martina Tabakovskog u nezgodnom trenutku. Ohrid je postigao gol za +2. Među gostima su se istakli Šilegov sa sedam i Filip Nikolov sa šest, a za domaće je sedam golova postigao Boban Blažeski.

U jednakom i kvalitetnom duelu za makedonske uslove, Eurofarm Pelister 2 je savladao skopski Butel 30:27 (17:15) i zabeležio prvu pobedu u drugom kolu Super lige. Duel je počeo ravnomerno, ali sjajni Čanevski na golu i iskusni Mojsoski sa krilne pozicije prvi su odveli svoju ekipu na (4:6). Jović je stabilizovao odbranu, igrali su Arsenovski i Đukić i u 22. minutu Bitoljani su preokrenuli rezultat na 14:11, Grčevski je pozvao minut odmora kako bi smirio svoj tim. Majić je pogodio iz teške pozicije pet sekundi pre pauze te smanjio rezultat na 17:15.bPuljizović i Mojoski su dobro otvorili drugo poluvreme i Butel je izjednačio. Ali tada su na scenu stupili kadetski reprezentativci Pavle Atanasijević i Emilijan Đorgoski i u 42. minutu Pelister je poveo sa 24:20. Usledio je niz grešaka Jovićevih igrača, Butel je postigao četiri gola, a na 24:24 domaći stručni štab pozvao je minut odmora. Pavle Atanasijević je preuzeo stvar u svoje ruke i domaćin je šest minuta pre kraja poveo sa +2. Gosti nisu imali rešenje za odbranu Jovića, a poslednji udarac za pobedu od 30:27 zadali su Pavle Atanasijević i Cvetan Kuzmanoski. Najefikasniji u Eurofarm Pelisteru 2 bili su Pavle Atanasijević sa sedam i Cvetan Kuzmanoski i Milan Đukić sa po šest golova, a u timu Butela Mojsoski je postigao deset golova.

Rukometaši Tineks Proleta ubeležili su drugu pobedu u novoj sezoni Super lige. Ekipa koju vodi Andon Boškovski slavila je u gradskom derbiju nad Skopljem 2020 (29:33). Domaćin ponovo nije uspeo da zabeleži pobedu, nakon što ga je Vardar deklasirao na startu 1961. Prvo poluvreme donelo je neizvesnu borbu i minimalnu prednost za goste. Bili su nešto bolji od rivala i na odmor su otišli ​​sa 16:17. Prolet se pobrinuo da napravi osetniju razliku pre kraja. Svaki pokušaj Skoplja je onemogućen, a pomogle su i tehničke greške mlade ekipe. Odbrana gostiju igrala je bolje u pravim trenucima i imala vođstvo, što je pokazalo razliku u kvalitetu između dva tima. Sime Simovski nije imao rešenje za iskusnijeg rivala. Na kraju je morao da prihvati drugi poraz u sezoni, prvi na svom terenu. Đorđe Golubović sa sedam golova bio je najefikasniji među gostima, a za domaće je Leonid Kiselovski postigao devet golova.

Rukometaši Vardara 1961 lako su se obradovali drugoj pobedi u Superligi Makedonije, nakon što su u maloj dvorani u SC “Jane Sandanski” ubedljivo slavili protiv Radoviša sa 40:26 (20:7). Gosti u Skoplju su imali respektabilan početak, ali osim uvodnog izjednačenja nisu imali snage da se nose sa favoritom. Nakon remija 2:2 na početku meča, Vardar 1961 se serijom 8:1 odvojio. Do poluvremena su izabranici Veselina Vujovića igrali sjajan rukomet, iskoristili su sve šanse, imali dvocifreno vođstvo i došli do najvećih +13. Na odmor je Vardar imao najveće vođstvo (20:7). Nakon poluvremena, Vardar 1961 je nastavio da igra svoju igru. Nije dozvolio rivalu da se vrati u meč i održao je dvocifrenu prednost. Rukometapi Vardara su stalno pravili mini-serije u kojima su postigli nekoliko golova, a primili jedan, pa je prednost postala uverljivija. Gotovo svi igrači u taboru “crveno-crnih” dobili su priliku da igraju, pa su Jagurinovski, Čuvara i Kjosevski imali dobre predstave. Vardar je došao do najveće prednosti na meču, poveo je sa 32:15 i visokih 17 golova. Do kraja duela Radoviš nije imao snage za povratak, pa je u Skoplju zabeležio ubedljiv poraz. Najefikasniji igrač utakmice na kraju je bio Alen Kosevski, sa šest golova. Jagurinovski, Valčak i Čuvara postigli su pet pogodaka za Vardar, a Taleski i Miševski po četiri. Kristijan Ristov i Zdravko Postolov postigli su po pet golova za Radoviš.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here