Čelnici najavili – 1. HRL za žene ove sezone sa drugačijim formatom!

0
60

Nedelju dana nakon sastanka klubova Paket24 Premijer lige i čelnih ljudi Hrvatskog rukometnog saveza, održan je razgovor i s klubovima 1. hrvatske rukometne lige za žene. U više od dva sata razmene mišljenja, bilo je mnogo zanimljivih ideja,  predloga i načina kako svi zajedno mogu da unaprede hrvatski ženski rukomet. Nakon svega, jednoglasan zaključak je da bez obzira što su Podravka Vegeta i Zrinski već otvorili novu sezonu, takmičenje može da počne.

U kratkom obraćanju Poverenika i rukovodioca ovog takmičenja Anta Ančića i Bojana Filipovića klubovi su upoznati sa svim važnim aspektima sprovođenja same lige. Od načina prijave utakmica, kontrole ulaska gledalaca koji se na opšte oduševljenje svih vraćaju u dvorane do zadataka službenih lica pre, za vreme i nakon utakmica.

Marketing HRS-a koji je predstavljao Marin Markota sa svoje strane pojasnio je šta su sve klubovi dobili od HRS-a, koje su njihove obaveze i prava te na koji način će ceo sastav funkcionisati.

Posebno objašnjenje i molba za saradnjom bila je ona medijskog tima HRS-a, jer prema rečima rukovodioca za odnose s javnosti Draga Ćosića, klubovi i HRS su na zajedničkom zadatku podizanja i promocije hrvatskog ženskog rukometa koji je u poslednjih 365 dana napravio korak od sedam milja. Web stranice i društvene mreže HRS-a u ovom trenutku su na gotovo dva miliona poseta mjesečno, čime se otvara ogroman prostor za marketinški i medijski iskorak.

IT stručnjak Nikola Crnoja pojasnio je ukratko ceo sastav funkcionisanja livescorea i statističkog praćenja lige koji je pobrao komplimente svih rukometnih zaljubljenika. Instruktorka HRS-a Lidija Bojić-Ćaćić izrazila je veliku zahvalnost svima koji su prijavili rekordan broj ekipa za takmičenje mladih, bez kojih naravno, nema rukometne budućnosti.

Najviše vremena očekivano izazvala je rasprava o Epidemiološkom protokolu i mogućem novom sastavu takmičenja koji zagovara jedan deo klubova. Stav HRS-a je , što se sprovođenja epidemioloških mera tiče, da se apsolutno moraju poštovati sva uputstvaa lokalnih štabova. Svaki klub mora da ima svog COVID redara koji je odgovoran za sve koji uđu u dvoranu, od službenih lica, igrača do navijača.

Novi sastav takmičenja koji je nešto detaljnije obrazložio Damir Premužić takođe je izazvao dosta rasprave. O njemu će sledećih meseci biti još jako puno govora, jer stav dela klubova je da treba dobro proceniti dobre i loše strane sadašnjeg, ali i sastava koji se nudi u budućnosti.

Na kraju je zaključeno kako bi razgovore poput ovoga trebalo organizovati češće , jer su vrlo plodonosni i korisni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име