Dragan Markov – “Tražim od devojaka maksimum – Rezultat će sam doći!”

0
116

Novu rukometnu superligašku sezonu, u ženskoj konkurenciji, ovog vikenda otvara susret Beograda i Jagodine, pod svetlima hale “Šumice” (subota, 16:00).

Jagodina je u sredu osvojila Superkup Srbije, posle trofeja koji su izabranice Dragana Markova nedavno podigle u Svesrpskom kupu.

Trener koji je osvojio sve što se moglo osvojiti na domaćoj rukometnoj sceni ističe da su za postizanje dobrih rezultata ključni rad, ponašanje i proces učenja na greškama. Od prvenstva 2019. godine, Jagodinke su osvojile sve titule i trofeje.

  • Ne razmišljamo o trofejima, već o načinu na koji radimo, kako se ponašamo i u čemu grešimo, to je ono što ja tražim od svojih devojaka – da svaki dan bar malo pomerimo neke pozitivne granice. Svako mora da pruži svoj maksimum, kako individualno, tako i kolektivno. Ako to ispoštujemo, rezultati će doći, istakao je Markov.

Ekipa Beograda, novajlija u društvu superligaša, prva će na megdan aktuelnom šampionu Srbije.

  • Radi se o izuzetno mladoj i kvalitetnoj ekipi, dobro poznajem te devojke. Beograd dobro radi i  ima velike ambicije, zbog toga očekujem tešku i neizvesnu utakmicu do samog kraja. Naravno, idemo na pobedu, to je sportski i tako svi timovi treba da razmišljaju.

Markov nije u potpunosti zadovoljan odrađenim pripremama.

  • Pandemija korona virusa nas je sprečila da učestvujemo na nekim velikim međunarodnim turnirima. To je uvek dragoceno iskustvo i sa te strane ne mogu biti zadovoljan, jer smo se dosta mučili u pripremnom periodu.

U novoj sezoni, ženski klubovi prvi put će se takmičiti pod okriljem Asocijacije rukometnih klubova Superlige.

  • Svi očekujemo bolje dane za rukomet. To je u ovom momentu svima imperativ. Ako se budemo držali toga da uvek gledamo zajedničko dobro, onda ćemo polako pomerati granice. U svakom slučaju, ima vremena, na kraju sezone ćemo izvući zaključke, poručio je Dragan Markov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име