Sivački “Panteri” angažovali Milana Šajina!

0
347

Kaćki Jugović plasirao se u ARKUS ligu ali će klub napustiti iskusni Vrbašanin Milan Šajin.

Milan Šajin je odlučio da se zadrži u Super B ligi “Sever – Centar” a promeniće klub. U pitanju je Sivac gde će igrati naredne sezone. “Panteri” u Šajinu vide veliki vid podrške obzirom da iza sebe ima veliko internacionalno iskustvo.

Što se tiče Milana Šajina, igra na poziciji levog beka, visok je 1.97m a rođen je 16. maja 1993. godine.

Nastupao je za matični Vrbas, potom i za Sombor odakle odlazi put Bliskog istoka u Qatar Sport Klub sa kojim osvaja Princ Kup prvi put u istoriji kluba. Posle osvajanja Kupa upao je u oči najmoćnijem klubu Azije El Jaishu koji odlučuje da kupi Milana tada u paketu sa Bosancem Eldarom Memiševićem.

Postaje ozbiljan projekat Katra za SP 2015 i provodi naredne 4 godine u El Jaishu, sa kojim osvaja 3 puta Ligu Katara, 2 puta Princ Kup, Emir Kup kao i najznačajniji trofej a to je trofej Azijske Lige šampiona.

Posle SP 2015 Milan je igrao u Metalurgu sa kojim je bio vicešampion Makedonije, potom se zadržao kratko u KKSE Cegledi iz kojeg je presao u Dinamo Bukurešt ambiciozni klub koji je ove godine obezbedio plasman u drugu fazu Lige šampiona, iste godine je osvojio domaće prvenstvo Rumunije, odlazak u mađarski Braun Gyöngyösi koštao ga je zdravlja i odlučio je da se posveti sebi i porodici kako bi zalečio povrede.

Sivac su napustili Žegarac i Vučković a nova pojačanja su već pomenuti Šajin i Klasan.

Milan Šajin je u mini intervjuu za Rukometni Žurnal rekao sledeće:

Kako je došlo do saradnje sa ekipom Sivca?

  • S obzirom da smo prošle sezone ispunili cilj u Jugoviću i plasirali se u ARKUS Ligu imao sam vremena preko odmora da razmislim koliko mogu da se posvetim rukometu. Znajući da moje telo ne može da podnese neke preozbiljne napore odlučio sam da Sivac svakako bude moja sledeća stanica iz razloga što članovi uprave Sivac ne zahtevaju lično od mene da budem glavna karika u ekipi već da svojim iskustvom doprinesem i povežem ono što oni već imaju.

Šta možemo očekivati od Šajina u narednoj sezoni?

  • Od Šajina se može očekivati dobra i čvrsta odbrana, izuzetno mi je drago što ću zaigrati sa svojim rođenim bratom to mi je nekako želja bila od malena koja se nije ostvarila zbog XY razloga.

Poznato je da si rodom iz Vrbasa i da živiš u svom gradu reci nam zbog čega te nema u redovima RK Vrbasa koji igra isti rang takmičenja kao i Sivac?

  • Tačno je, nekako ja lično smatram da je Vrbas oduvek bio kolevka rukometa i da su oduvek imali dobru rukometu školu. Tako mislim i danas, Vrbas pravi igrače i toj deci su potrebni minuti i dobre utakmice kako bi napredovali. Smatram da bi svojom minutažom samo oduzeo vreme nekom kome je to zaista neophodno za napredak.

Kakve su ambicije “Pantera” u narednoj sezoni?

  • Naše ambicije u sezoni 2021/2022 su samo dobra timska igra a rezultat sa takvim pristupom je neizostavan. U fazi smo priprema i sa nestrpljenjem očekujemo početak SBLS.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име