Dejan Vasilić prozvao Dobojlije!

0
150

Rukometaši Sloge krenuli su sa radom i pripremama za novu sezonu u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prozivku i prvi trening obavio je Dejan Vasilić. Igračima se obratio predsednik skupštine kluba Vojislav Rađa.

Celokupan tok priprema biće obavljen u Doboju. Prvu pripremnu utakmicu Sloga će odigrati na svom terenu 14 avgusta protiv Krivaje. Zatim sledi učešće na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona od 17-21.avgusta. Dobojlije će 27. i 28.avgusta uzeti učešće na prvom memorijalnom turniru Edhem Sirčo u Visokom. Petog septembra je završnica Kupa Republike Srpske u Gradišci, a protivnik u polufinalu je banjalučki Borac. Za 11. septembar zakazana je prva utakmica prvog kola EHF European cup-a u Estoniji protiv domaće ekipe Vilandi. Revanš je sedam dana kasnije u Doboju.

Kostur ekipe iz prethodne sezone je ostao na okupu. Redove Sloge pojačali su pivotmen Mirko Damjanović koji dolazi iz Nemačke, a prethodno je nastupao za Lovćen sa Cetinja. Novo pojačanje Dobojlija je lijevi bek Božidar Leković koji je prethodnu sezonu nastupao za imjenjaka Slogu iz Gornjeg Vakufa Uskoplja. On je u karijeri nastupao za Mornar iz Bara, Metaloplastiku, Olympiakos, Farul Konstancu, Izviđač, Pallamano Trst, Al Arabi Kuvajt, Maccabi Dimonu i Slaviju. Leković je zabeležio nekoliko natupa za reprezentaciju Crne Gore. Radu sa prvom ekipom priključeni su juniori Dragan Gužvić, Marinko Blagojević, Igor Nakić, Vladan Marković i Nikola Đurić.

Prvenstvo počinje 11.septembra, dok će Sloga svoju prvu utakmicu odigrati tek 22. septembra zbog obaveza u Evropskom kupu, kada će gostovati u Trebinju protiv Leotara.

  • Krenuli smo sa pripremama koje ćemo odraditi u Doboju. Plan je kombinacija teretana, stadion Luke i poligon. Radit ćemo dva puta dnevno. Imamo dogovorena dva pojačanja dolazi nam Božidar Leković koji igra na poziciji lijevog beka, dolazi iz Sloge Vakuf i Mirko Damjanović pivot koji je prošle sezone igrao u Njemačkoj drugoj ligi. Pregovaramo sa jednim desnim bekom, ostali igrači osim ruskih internacionalaca i Bubića su ostali. Što se tiče pripremnih utakmica 14-og ovog mjeseca igramo kući protiv Krivaje, a onda ide naš međunarodni turnir gdje ćemo imati četiri utakmice. Poslije toga od 27-29 septembra idemo u Visoko na memorijalni turnir Edhem Sirćo gdje ćemo imati tri utakmice. Od 5-og do 6-og septembra imamo završnicu Kupa Republike Srpske u Gradišci gdje igramo u polufinalu protiv Borca. To je 9-10 utakmica prije puta u Estoniju. To će nam biti prva takmičarska utakmica 11.septenbra, a revanš 18-og. Zbog Evrope tek prvu prvenstvenu utakmicu igrat ćemo 22.septembra u Trebinju protiv Leotara. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh a to je plasman u Evropu ako ne i više. –rekao je Dejan Vasilić trener Sloge.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име