ŽORK Jagodina predstavila pojačanja i ozvaničila start priprema!

0
511

Rukometašice ŽORK Jagodina, najuspešnjijeg srpskog ženskog rukometnog kluba u protekle četiri godine, počele su pripreme.

  • Naši ciljevi su jasni, a to je da nastavimo da igramo najbolji ženski rukomet u Srbiji, naravno da osvajamo trofeje, ali i da u regionalnoj konkurenciji ostvarimo značajnije rezultate. Očekuje nas mnogo posla, mnogo rada, znoja, davanja maksimuma na svakom treningu. Zadovoljni smo pojačanjima, na svim pozicijama imamo mlade i talentovane igrače, ali i iskusne. To sve treba uklopiti u celinu koja daje rezultate, pobeđuje i osvaja trofeje. Na čelu našeg projekta je najbolji trener u Srbiji i regionu Dragan Markov, kod njega nema popuštanja,maženja i licemernog “udvaranja”, kod njega se cene rad i rezultati. Tražim ozbiljnost od prvog dana i fokusiranje na tim, igru i pobedničku atmosferu, rekao je u kratkom obraćanju igračicama predsednik kluba Aleksandar Miladinović.

Markov je ukratko igračicama saopštio plan priprema i zahteve koji su pred njima.

  • Nedostajao nam je rukomet. U odnosu na prošlu godinu sastav ekipe je promenjen, veliki broj je otišao u inostranstvo, ali su pojačanja adekvatna i dobra. Naši ciljevi su osvajanje prvenstva, kupa i super kupa, to se ne menja. Vredno ćemo raditi i trenirati, ostavićemo srce na terenu na svakom treningu i utakmici. Uspeh neće izostati, sigurna sam u to. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi što nam je obezbedila prave uslove za pripreme profesionalnih sportista, a mi ćemo na terenu to vratiti kroz pobede, kazala je kapitenka Jelena Gojković.

Novi, stari ciljevi, odnosno osvajanje svih domaćih trofeja pokušaće da ostvare Aneta Adžić, Anđela Nišavić, Lidija Vujadinović, Petra Stojanović, Nataša Lovrić, Teodora Majkić, Nada Ćorović, Tamara Kostić, Katarina Radović, Katarina Bojčić, Srna Sukur, Marija Janjić, Tijana Simatović, Jelena Gojković…

U klubu navode da su pri kraju pregovori sa iskusnom golmankom koja ima bogato međunarodno i reprezentativno iskustvo, te nekoliko veoma talentovanih juniorki iz regiona koje su učestvovale na svetskom juniorskom prvenstvu.

Srna Sukur je za Rukometni Žurnal izjavila:

  • Po završetku protekle sezone, koju sam provela u ženskom rukometnom klubu “Naisa” iz Niša, došlo je do poziva od strane ženskog rukometnog kluba “Jagodina” iz Jagodine. Pregovori su protekli bez ikakvih problema, prepreka, dogovor je lako sklopljen. Mlad sam igrač, imam ambicije ka svakodnevnom napretku, radu na sebi, primarno ambiciju za osvajanjem svih domaćih trofeja, kao i želju za evropskom scenom, ligom Evrope, koju igramo tokom ove sezone. Upravo iz tih razloga sam se odlučila pre na ovaj korak, nego na odlazak u inostranstvo, jer smatram da je upravo klub u koji sam došla, moja ispravna odluka, odskočna daska, i pun pogodak za moju dalju karijeru. Posvećenost trenera, kao i čitavog stručnog štaba, kompletnog kolektiva ovog tima, veoma profesionalan način rada, kao i istorija ovog kluba, “Vlasnici svih domaćih trofeja” su ono što me je i privuklo. Zahvalna sam stručnom štabu kluba na poverenju i pruženoj prilici, na meni ostaje da dam mnogo više od svog maksimuma, i opravdam njihova očekivanja. Nadam se najboljem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име