Jagodina domaćin Svesrpskog Kupa u ženskoj kategoriji!

0
227

Svesrpski kup za rukometašice i definitvno biće odigran 28. i 29. avgusta tekuće godine. Domaćin premijernog izdanja biće Rukometni savez Srbije, a utakmice će biti odigrane po svoj prilici u Jagodini. Za sada je izvesno da će Rukometni savez Republike Srpske predstavljati rukometašice banjalučkog Borca i „Mire“ iz Prijedora.

Dva su čoveka najzaslužnija što će se igrati Svesrpski kup za rukometašice, a to su predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i prvi čovek Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević.

  • Na posljednjem Svesrpskom kupu za rukometaše odigranom decembra 2019. godine na Palama, premijer Radovan Višković dao je inicijativu da se pokrene slično takmičenje i za rukometašice. Ovakvu njegovu ideju rado sam prihvatio i na sreću svih nas 28. i 29. avgusta biće odigran prvi Svesrpski kup za dame. Moram istaći da sam imao razumijevanje od predsjednice RS Srbije Milene Delić koja je takođe sa oduševljenjem prihvatila da i rukometašice igraju Svesrpski kup– izjavio je Marinko Umičević.

Prema njegovim rečima sistem takmičenja bi trebao da bude isti kao i kod rukometaša. To znači da bi se u polufinalnim mečevima između sebe sastale ekipe iz Republike Srpske (Borac i „Mira“), odnosno predstavnici Rukometnog saveza Srbije.

  • O svemu smo već obavjestili naše sportske prijatelje iz Rukometnog saveza Srbije i mislim da neće biti problema, a imali bismo uvijek po jednog finalistu iz oba Saveza– dodao je Umičević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име