Ženski rukomet se vraća u Bačku Palanku!

0
216

Kada je Milena Delić stala na čelo Rukometnog saveza Srbije reagovale su veteranke nekadašnjeg kluba Nopal iz Bačke Palanke.

Šest bivših igračica ovog kluba (Sanja Ilić, Bojana Andrić, Vesna Tiosavljević, Slavica Koperec, Milka Tomić i Ana Zmijanjac) odlučile su da u gradu na Dunavu ožive ženski rukomet, koji je dve i po decenije bio jedan od perjanica bačkopalanačkog sporta. Na partije bivših superligaških igračica mnogi su i sada sačuvali lepe uspomene, ali već pet godina nijedan ženski klub ne egzistira u ovom mestu.

U razgovoru sa Slavicom Koperec, bivšom reprezentativkom, saznali smo da se izuzetno raduje što je Milena Delić, koju odlično poznaje, došla na čelo Saveza.

  • Još kao mala divila sam se Mileninim igrama i ponašanju na terenu, a kasnije sam imala čast da nam bude i delegat na utakmicama. Kao vodeću ličnost krovne organizacije ulila nam je ogromno poverenje i nadu da naš sport, koji odavno nije ni približno onome nekadašnjem nivou, može ponovo da zasija punim sjajem. Nadam se da će ona svojim radom i autoritetom, tim pre što iza nje stoji država, povratiti bar deo nekadašnjeg rukometnog sjaja. Znam da joj neće biti lako, a od nje očekujemo da u dogledno vreme u organizacionom smislu krene sa rešavanjem nagomilanih problema – rekla je Koperec.

Dugogodišnji kapiten Nopala Vesna Tiosavljević najavila je da će Bačka Palanka dati skromni doprinos rukometnim  promenama koje su krenule da se kotrljaju Vojvodinom i Srbijom.

  • Potrudićemo se da oformimo ženski klub i da bar pibližno dostignemo rezultate koje je nekada imao Nopal. U narednom periodu aktiviraćemo RK Tikvara, koji je u statusu mirovanja, i početi sa radom sa devojčicama svih uzrasta. Nas nekoliko veteranki sa sedam-osam mlađih igračica uključićemo se u sistem takmičenja od jeseni. Pozivam devojčice svih uzrasta iz Bačke Palanke i okolnih mesta da nam se pridruže, treninzi su besplatni, imaće odgovarajući stručni i vaspitno-obrazovni rad, a dobiće i sportsku opremu. Kada budu savladale osnovne elemente ove lepe igre biće uključene u sistem takmičenja – poručila je Vesna Tiosavljević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име