Vlasotince obezbedilo Super B ligu!

0
735

Ekipa RK “Vlasotince” uspela je na svom parketu u vlasotinačkoj sportskoj hali “Vlasina” da u finalnoj utakmici baraža za ulazak u Super “B” ligu da savlada ekipu RK ,,Aleksinac” iz Aleksinca rezultatom 21:19 (9:12).

Od naredne sezone u Vlasotincu će se nadmetati najbolje srpske rukometne ekipe Super “B” lige Srbije, što je svakako jedan od najvrednijih rezultata vlasotinačkih rukometaša u njihovoj dugoj i uspešnoj istoriji.

Vlasotinački rukometaši u polufinala doigravanja, najpre, su eliminisali rukometaše Zaječara, dok je ekipa iz Aleksinca bila bolja od rukometaša Radničkog iz Ćuprije.

Po Propozicijama takmičenja ova dva rivala trebala su da pobednika odluče u dve utakmice, najpre u Aleksincu, a potom i u Vlasotincu. Ali, kako Aleksinčani nisu uspeli da obezbede halu za odigravanje prve “baraž” utakmice, nadležni organi RK Srbije, koji vode ovo takmičenje doneli su odluku da se pitanje pobednika reši u jednom meču, i to na parketu u SRC “Vlasina” u Vlasotincu.

Zbog još uvek važećih bezbednosno – zdravstvenih mera, utakmicu je gledalo samo 300 rukometnih srećnika, koji su bili u obavezi da nose zaštitne maske i da rastojanje bude na bezbednoj daljini. Pošto je ulog u ovoj utakmici bio izuzetno veliki, jer samo pobednička ekipa mogla je da računa na odlazak u viši rang, što je bio osnovni razlog, da je u prvom poluvremenu bilo dosta tehničkih grešaka u igri i to sa obe strane. Mora se priznati da su golmani u obe ekipe bili veoma raspoloženi, i tako su u većini slučajeva uspeli da neutrališu nervozne i neprecizne strelce. Gosti iz Aleksinca uspeli su prvi deo igre da reše u svoju korist rezultatom 9:12, da bi potom četa domaćeg trenera Zvonka Stanojevića preokrenula rezultat 17:16 u svoju u tek 47. minutu igre. U preostalom delu igre vlasotinački rukometaši uspeli su da održe rezultatsku ravnotežu do samog kraja, da bi meč okončali konačnim rezultatom 21:19 u svoju korist i za veliku radost svojih rukometaša, rukovodstva kluba kao i i vernih navijača koji su svo vreme bili uz svoje igrače, gromoglasno ih bodreći svih 60 minuta koliko traje jedna rukometna utakmica.

Kapitenu ekipe Dragoljubu Seizoviću uručen je pobednički pehar, a predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović, uručio je zlatna odličja igračima i stručnom rukovodstvu RK “Vlasotince”.

Da uspeh vrlo često kod pojedinaca zna da izazove i pozitivne i slatke emocije i osećaje, to se videlo najbolje na licu predsednika kluba Jovice Jovanovića, na čijem su se licu pojavile suze radosnice.

  • Šta reći u ovom trenutku, no da sam presrećan rezultatskim uspehom naših momaka i kluba u celini. Zahvaljujem se svim igrčima i stručnom štabu što su nam podarili tako lep i značajan uspeh. Ovo veče, subotnjeg 20. juna 2021.godine biće upisano zlatnim slovima u istoriji našeg kluba – u jedno dahu izgovorio je predsednik Jovica Jovanović, dok su se pobedi radovali i dvojica rukometna barda i izuzetno uspešni igrači i rukometni radnici Milutin Seizović “Malja” i Spiridon Bošković “Done”, koji su ostavili u amanet izuzetno plodonosan i uspešan rad u valsotinačkom rukometnom klubu. I to svih ovih prethodnih godina koliko na rukometnoj sportskoj sceni rukometne Srbije nastupaju vlasotinački rukometaši…

ORK VLASOTINCE – ORK ,,ALEKSINAC” 21:19 (9:12)
Igranu u sportskoj hali u Vlasotincu SRC “Vlasina”
Gledalaca: 300
Sudije: Aleksandar Rilak i Nemanja Živić, obojica iz Kragujevca.
Delegat: Dejan Milenković (Jagodina)
ORK Vlasotince: Ivanovski, Anđelković, Seizović ( 1 pogodak), Aleksić 3, Stojiljković 4, Kočić 2, Stefanović 3, Bratislav Đorđević 2, Filipović 1, Zdravković, Nikola Đorđević 5, Radivojević, Jocić, Đokić, Mitrović.
ORK Aleksinac: Jovanović, Stevanović, Živanović, Ristić 3, Jovanović 2, Đorđević 4, Stefanović 8, Trivunac, Stanojević, Milosavljević, Milanović 1, Nedeljković, Mitrović, Stojanović 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here