Metaloplastika slavila protiv Crvene Zvezde

0
311

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u 15. kolu Superlige od Metaloplastike u „Šumicama“ – 27:30 (11:14).

Oko 200 gledalaca u „Šumicama“ ispratilo je duel velikana srpskog rukometa, koji je imao epitet derbija kola.

Metaloplastika je bolje otvorila utakmicu, stigla do dva gola prednosti, ali su crveno-beli uspeli da anuliraju minus do 10. minuta, a zatim pri rezultatu 6:6 imali sedmerac i zicer u kontanapadu, koje nisu iskoristili. Metaloplastika jeste, a nakon još dva brzopleta pokušaja da se odmah savlada golman gostiju Jandrić, duplirali su gosti vođstvo i sa četiri gola prednosti golom Radojevića uz zvuk sirene otišli na odmor, 11:15.

U nastavku prvo su pogađali sa krila Vorkapić i Matičić, zatim su sa dve serije od po tri vezana gola gosti došli do „plus 8“ (14:22) do 40. minuta, čime su praktično prelomili susret. Period od 41. do 46. minuta pripao je crveno-belima koji su zaigrali dosta čvršće u odbrani i serijom 5:0 prepolovili minus, da bi sa četiri vezana gola za dva minuta u finišu došli do minus dva (27:29), ali nisu uspeli da iskoriste napad i sačuvaju svoj gol. Đukić je pogodio za 27:30, Matija Nikolić nije iskoristio sedmerac, koji mu je igrač utakmice Todor Jandrić odbranio, kao i odbijenu loptu u nastavku akcije i Metaloplastika je sačuvala pobedu i prednost na iskustvo i slavila u Beogradu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Stefan Petrić sa 6 golova, Nikola Nikolić je postigao 5, Borislav LJubojević 4.

U narednom kolu Crvena zvezda igra protiv Mokre Gore.

CRVENA ZVEZDA – METALOPLASTIKA 27:30 (11:15)

Beograd, dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Mošorinski i Pandžić (Novi Sad). Sedmerci: Crvena zvezda 3 (0), Metaloplastika 2 (0). Isključenja: Crvena zvezda 6, Metaloplastika 10 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović (4 odbrane, sedmerac), Horvat 2, M. Nikolić, N. Nikolić 5, Tufegdžić, LJubojević 4, LJubenović (4 odbrane, sedmerac), Bugarinović 3, Hercegovac 1, Radisavljević, Dimić, Đorđijević 2, Raičević 3, Jovanović, Petrić 6, Stošljević 1. Trener: Anton Bukilić

METALOPLASTIKA: Budović, Vorkapić 11, Pisarić 1, A. Babić 3, Došen, Bomeštar, Radojević 6, Jandrić 1 (17 odbrana, 3 sedmerca), Đukić 1, Mićić, Matičić 4, Todorović, Rašić 1, Milić, Trkulja, D. Babić 2. Trener: Đorđe Teodorović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here