Čelik porazio Bosnu Tešanj!

0
363

U Zenici, u 21. kolu Prve lige Federacije BiH dobra i interesantna, fer-plej utakmica u kojoj je RK Čelik, na krilima igrača-trenera Slavena Šijakovića (postigao 9 golova), zasluženo slavio novu, osamnaestu pobedu iz 21 utakmice aktuelne prvenstvene sezone.

Mada je sam početak utakmice pripao gostima koji su poveli, pobeda bolje ekipe – RK Čelika nijednog trenutka nije došla u pitanje. Već nakon šest-sedam minuta igre RK Čelik je preuzeo igru i diktirao tempo do kraja utakmice. Tako je prvo poluvreme završeno sa tri gola razlike (14:11 za Čelik), a na kraju utakmice rezultat je bio četiri gola razlike za domaćine (31:27).

Utakmica je protekla u znaku Slavena Šijakovića, kao stratega igre ali istovremeno i trenera koji je i igrao svih 60 minuta, organizujući igru svog tima i povlačeći konce kao trener.

I pored grešaka i u odbrani i u napadu, Šijakovićev doprinos pobedi nad solidnom ekipom Bosne iz Tešnja je daleko najveći. Postigao je 9 golova i imao više asistencija.

Pored njega, važan doprinos pobedi Čelika su dali i mladi Ante Dragičević (sa 5 postignutih golova), mada je imao čak 5 zicera i izgubljenih lopti, koliko je imao i uvek veoma borbeni Faris Mrako na početku utakmice (ipak postigao 4 važna gola). Edin Gušić je, i pored povrede, bio standardno dobar (dao je 4 gola), te Samir Korjenić sa 4 gola (a isto toliko i promašaja).

Golmani Čelika su bili solidni: Dženan Hodžić je imao 9 a Adi Delalić 5 odbrana, ali sa mnogo manjom minutažom.

U ovoj utakmici nije nastupio kapiten Čelika Mirza Dervenčić zbog kazne, te Edvin Begović i Danijel Jurić zbog bolesti, kao ni Adnan Sumbuljević, radi ispita na Fakultetu.

Najbolji igrač u prethodnoj utakmici protiv Sane, Adi Mešinović je igrao pod povredom, kao i Edin Gušić.

U ekipi RK Bosne, koja ima nekoliko kvalitetnih igrača, istakla su se tri bivša Čelikova igrača: golman Jasmin Beganović, te Omar Kobilica i Zlatko Isaković.

Beganović je zabeležio 12 odbrana, Kobilica postigao 5, a Isaković 4 gola. Ipak, najbolji grač gostujuće ekipe je bio Kastroid Gaši, sa 6 postignutih golova.

U Zenici, u 21. kolu Prve lige FBiH, domaći RK Čelik je odnio pobedu nad gostujućom ekipom iz Tešnja, RK Bosnom, rezultatom 31:27.

RK Čelik – RK Bosna (Tešanj) 31:27 (14:11)

Utakmica 21. kola Prve lige Federacije BiH RK Čelik – RK Bosna (Tešanj). Igrano u Gradskoj areni Zenica, bez prisustva publike. Rezultat: 31:27 (poluvrijeme 14:11) za Čelik. Sudije: Smajlović – Kalabušić (Sarajevo). Delegat: Stanislav Vujić (Visoko). Sedmerci: RK Čelik 3(3), Bosna 3 (2). Isključenja: Čelik 4 minute, Bosna 12 minuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here