KOLUMNA: Čemu služi Takmičarska komisija kada se za sve pitaju dva čoveka?

0
891

Dugo me nije bilo ali eto sada se oglašavam pismenim putem. Kao što znate meni je rukomet primarna stvar u životu i uvek će tako biti.

Od samog početka dragi moji ljubitelji rukometa i sve što ima veze sa rukometom, nisam dozvolio da se „blati“ ovaj naš sport. Bilo je tu svakakvih tema, od lepih pa sve do onih što bodu naše oči. Znate na šta mislim. NEPRAVDA!

Ovoga puta bavim se temom koja je na neki način „zakopana“ ali ja sam tu kao i moji saradnici da uvek ukažemo na nepravilnosti i otkopamo iz peska neke stvari.

Setimo se Kupa Srbije (12/13 mart) kada su se tog petka sastale ekipe Bekamenta iz Aranđelovca i Naise iz Niša. Naisa je bila bolja i plasirala se u finale pobedom 23:27 (12:19). Svi znamo ko je Saša Bošković i da rukomet ima u „malom prstu“. Znamo da Saja ponekad i zna da pretera ali uvek je to bilo u žaru borbe. Ovoga puta prenaglio je u ranom periodu utakmice. Bio je 16. minut kada je stradala njegova igračica a potom je burno reagovao kada je video da lije krv.

Saša Bošković:

  • Dođi (poziva svoju igračicu).

Zatim je upitao sudije Miloša i Đorđa Jevtića:

  • Kako se povredila, je l sama?

Stalno je bio uz kontrolora utakmice Branku Marić i tražio odgovor koji na kraju i nije dobio.

Sa tribina su se čule razne psovke i uvrede na račun sudijskog para.

Saša Bošković je bio smiren a kontrolor je stalno ponavljao da napusti teren ili će uslediti veća kazna. Popularni Saja je ubrzo napustio teren zbog nesportskog ponašanja a kada se utakmica završila krenula je „fešta“. E, tu smo.

Na sajtu RSS-a izlazi rešenje o suspenziji Saše Boškovića. Prva stvar koja bode oči je datum 21.09.2020. Kada su to uvideli datum je ispravljen na 17.03.2021.

Rešenje izgleda ovako (ukratko):

REŠENJE

E sada ću prosto objasniti šta je najveći problem kod ove stavke.

Problem je, mandat tela koji je izabrao UO RSS je prestao onog trenutka kada je razrešen UO, a novi UO nije doneo nikakvu odluku o novoj TK (takmičarska komisija) ili produženju mandata staroj TK, dakle od decembra TK radi nelegalno, i sad ako tako krene, sav Kup će biti legalno poništen jer ga je vodio organ čiji je mandat prestao, pa samim tim nije mogao da donese odluku ni o Saši Boškoviću ni u kom obliku, a tek ta samovoljna odluka predsednika TK da preuzme na sebe obavezu direktora takmičenja u Kupu koja je poverena TK kao kolektivnom organu, dakle direktor Kup takmičenja NIJE predsednik TK kao pojedinac već je direktor Kup takmičenja TK kao kolektivni organ i samim tim sve ovo pada u vodu a i dalje je Saša Bošković nelegalno suspendovan i udaljen od rukometnog terena.

Sada vas pitam prosto. Ko ste vi da odlučujete o svim ovim pitanjima kada jednostavno više ne postojite. U stvari, znam ko odlučuje, tu su 2 čoveka dok su ostali marionete. Zapitajte se šta radite i zašto kršite propise a vi prvi govorite o tim propisima. Svako dobro, vaš Miloš Jovanović.

Nakon razgovora sa Sašom Boškovićem, trener Bekamenta BB mi je rekao:

  • Sve ovo stoji, ja razumem da sam prenaglio ali jednostavno suspenzija nije validna. Mene je samoprozvani „direktor“ takmičarske komisije udaljio od rukometnih terena. Prekršeno sve što se moglo prekršiti. Nadam se da će što pre ispraviti svoju grešku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име