Metaloplastika zadržala 2. poziciju pobedom nad Obilićem!

0
38

Nakon pauze od samo 49. dana nastavljeno je takmičenje u Super ligi, a ”vitezovi” su se zaputili put Šapca na megdan neugodnim i ambicioznim domaćinima, koji ne skrivaju želju za najviši plasman. Nakon svega prikazanog pred publikom, koja je i te kako upućena u tajne ove igre, očito je da je ista otišla kućama više nego zadovoljna sa onim što su im njihovi ljuimci prezentovali. Razloga za obostrano zadovoljstvo domaćina je tim veće jer su sigurno i sami iznenađeni visokom pobedom nad gostima koji su ih inače na prethodnoj utakmici u Šapcu ostavili bez bodova.

Od početka se videlo da su ”plastičari” dobro skautirali protivnika čije su napade u samom začetku prekidali uzastopnim faulovima ne dozvolivši im tako previše prostora za sprovođenje zamišljenih akcija. Rezultat takve agresivne igre u zoni je bilo često dovođenje gostiju u fazu ”pasive” čime su lakše dolazili do lopte i sticanja sigurnog vođstva od 4:1 (11. min). Tome je veliki udeo dao svojim odbranama perspektivni golman Jandrić koji je u prvom delu utakmice odbranio igračima Obilića tri šuta sa sedam metara. Na drugoj strani u napadu domaćih crnogorski internacionalac Igor Radojević bio je nerešiv za zonu ”vitezova” i najviše zahvaljujući njemu vodili su ”plastičari” ubedljivo (8:3 – 20.min). Pokušali su gosti izmenama da uhvate priključak za motivisanim domaćinima, pa je tako u jednom kraćem periodu ulaskom Ćorovića, uspostavljena rezultatska ravnoteža (9:5 – 23. min), da bi zatim njihove nade gasio odlični Jandrić zaustavljajući im šuteve i iz najizglednijih prilika. Koristili su domaćini skoro svaku grešku Obilića da je pretvore u novi pogodak, pa je odraz takvog odnosa snaga i njihovo ubedljivo vođstvo nakon prvih 30. minuta (15:9).

I u nastavku utakmice nije se ništa bitno promenilo u događanjima i odnosu snaga na terenu. Umesto odličnog Jandrića nove glavobolje gostima sada je zadavao njegov zamenik na golu Budović, a u napadu su se ”takmičili” u broju postignutih golova reprezentativac Srbije Vorkapić i na drugoj strani Matičić. Trudio se, i donekle u tome uspevao, golman ”vitezova” Dražić da mu se mreža manje trese, ali tako nisu mislili, bodreni od publike, i domaći igrači pa su se skoro svi i upisali u strelce, i kako je vreme odmicalo njihova prednost se uvećavala (19:11 – 37. min; 22:13 – 42. min; 28:18 – 53. min). Povremeni bljesak Aničića i Teodorovića bili su nedovoljni za ozbiljnije smanjenje već priličnog zaostatka, tako da su domaćini susret okončali najvećom prednošću koliku su je već pre toga imali u dva navrata (32:20–58. min; 33:21–59. min).

Nameće se kao zaključak da su ”vitezovi”, ako ne da izbegnu, ono morali da smanje previsoki poraz. Nema puno osvrtanja za onim šta je bilo, već treba da se najozbiljnije zasuču rukavi i samo redovnošću i radom na treninzima, što pre dostigne nivo forme po čemu su u prethodnoj sezoni bili cenjeni bilo ko da je bio na drugoj polovini terena. Nova iskušenja ih već očekuju u narednom kolu kada će ugostiti ekipu Mokre Gore iz Zubinog Potoka sa Kosova.

RK METALOPLASTIKA – RK OBILIĆ 34:22 (15:9)

Sala: Sportska hala ”Zorka”.

Gledalaca: 500

Sudije: Miloš Jevtić (Lazarevc) – Đorđe Jevtić (Lazarevac)

Sedmerci: Metaloplastika 3 (2) Obilić 8 (5)

Isključenja: Metaloplastika 6. min Obilić 2. min

METALOPLASTIKA: Budović (9 odbrana), Vorkapić 7 (2), Pisarić 1, A. Babić 1, Došen 2, Bomaštar, Radojević 7, Jandrić 1 (10 odbrana – 3 sedmerca), Đukić 5, Matičić 7, Todorović 1, Rašić (kap), Milić 1, Trkulja 1, D. Babić (trener S. Laković).

OBILIĆ: Radović (kap – 1 odbrana), Nikolić, Vokši, Podraščić, Ćorović 5 (2), Aničić 4, Jestrović 1, Dražić (6 odbrana), Miljaković, Mirić, Pavić 5, Dotlić 2 (1), Milutinović, Teodorović 4, Ivošević, Bećirović 1 (trener: D. Petković).

MVP igrač utakmice: Igor Radojević (Metaloplastika)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име