Toni Čolina – “U drugi deo prvenstva ulazimo znatno jači!”

0
525

Rukometaši Izviđača prvi deo sezone u Premijer ligi BiH okončali su na trećem mestu sa bodom manje od dobojske Sloge i Borca. Skauti su ove nedelje počeli pripreme za nastavak, a za portal “Sport1”govorio je trener Ljubušaka Toni Čolina.

  • Napokon smo kompletni počeli trenažni proces. Nikola Primorac i Amir Muhović su tu, imamo malo problema sa Milošem Kosom i sa njegovim koljenom, ali trebalo bi biti okej. Nije potrebna operacija, danas smo to saznali i njega ćemo lagano ubacivati u trenažni proces. Svakako imamo veliku konkurenciju na lijevom beku. Nadam se da početkom priprema nećemo osjetiti njihov nedostatak. Zadovoljan sam što je 95 posto ekipe oborilo svoje rekorde u teretane i zadovoljan sam kako izgledamo atletski. Krećemo sada u drugu sedmicu tu ćemo imati više dodira sa loptom i imat ćemo više prostora za uvježbavanje taktike. Potrudit ćemo se da se spremimo što bolje, ističe Čolina.

Nastavak Premijer lige BiH zakazan je za 20. februar, ali sedam dana pre toga su zvanične utakmice, a skauti će igrati prvo kolo Kupa BiH.

  • Odigrat ćemo četiri prijateljske utakmice do prve utakmice Kupa BiH 13. 2. protiv Maglaja. Onda imamo jak ritam, a imat ćemo i dvije pauze gdje ćemo se malo odmoriti. Spremni smo i pozitivno ulazimo u novu polusezonu, govori trener ekipe iz Ljubuškog.

Visoke ambicije Izviđača su cilj svake sezone.

  • U prvoj polusezoni smo odradili solidan posao, zaostajemo za Borcem i Slogom jedan bod. Samo za jedan bod smo iza prvog na tabeli, a ambicije na početku su nam bile da stabiliziramo ekipu i probamo promovirati kojeg igrača za ovu sezonu. Iduće sezone smo željeli napasti titulu, ali evo i ove sezone smo sebi napravili prilike da se borimo za vrh. Ja bih lično bio zadovoljan i sa plasmanom u Evropu uz što bolji plasman u fazi kupa. Mi smo fokusirani vazda na kratkoročne ciljeve, a to je da idemo iz utakmice u utakmicu i to je ono što nas je dovelo do ovako visoke pozicije na tabeli, ističe mladi stručnjak.

Nedavno je banjalučki Borac preuzeo legendarni Veselin Vujović.

  • Veselin Vujović je trener koji je meni učinio veliku uslugu 2015. godine. Te godine ja sam bio bez kluba i bio sam tada u Zagrebu s njim mjesec i pol dana i tada me primio kao svoje dijete i iskreno mi je drago što ću imati priliku da se borim protiv njega. Vuja je velika ličnost na Balkanu i u svjetskom i evropskim okvirima i sigurno da će dići popularnost ove lige. Sa druge strane siguran sam da ne bi Borac dovodio Vujovića bez razloga, a to znači da vidi prijetnju u nama i u Slogi Doboj. Samim dolaskom Vujovića kvalitet bh. lige se diže, istakao je Čolina.

Trenera skauta su upitali da prokomentariše igru i rezultate reprezentacije BiH protiv Estonije.

  • Generalno, ova sezona je stvarno čudna i uzimat za primjer ove dvije utakmice sigurno nije to bila igra reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nekada sakrijete svoje loše strane, a nekada stvari isplivaju na vidjelo. Mi smo sada platili cijenu nešto sporijeg napada i potrošenosti nekih igrača. Siguran sam da ima još šanse i siguran sam da momci mogu napraviti plasman na Evropsko prvenstvo. U svakom slučaju mislim da nam treba sigurno svježe krvi u nastavku kvalifikacija, zaključio je Toni Čolina u razgovoru za Sport1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here