12.januara počeo je pripremni ciklus seniorske ekipe za nastavak sezone u Prvoj HRL Jug koji se po rasporedu očekuje 20. februara kada u sklopu 12. kola Kovarima u goste dolazi RK Zadar 1954, međutim Kovari će s utakmicama početi nedelju dana ranije, 13. februara kada igraju zaostalu utakmicu iz prvog dela sezone protiv RK Senja u Senju.

Pred trenerom Zupičićem je pet nedelja kako bi što kvalitetnije pripremio ekipu za nastavak sezone gde  je primarni cilj ostanak u ligi. Trenutno se Kovari nalaze na desetom mestu s četiri osvojena boda što je izvan zone ispadanja, a u prilog ostvarenju cilja ide nešto lakši raspored nego u prvom delu sezone.

Prvom treningu u novoj godini odazvali su se svi igrači osim Juričića koji će iz privatnih razloga još neko vreme pauzirati. Među povratnicima se nalazi i mladi Dukić, a raduje i činjenica da se treninzima priključio Lazar nakon teške povrede ramena koji će naredni period iskoristiti za što bolju rehabilitaciju i što brži povratak.

Što se tiče prijateljskih utakmica za vreme priprema, trenutno nije dogovorena nijedna, što je s obzirom na situaciju i odluke štaba civilne zaštite teško i za očekivati, međutim ukoliko bude bilo mogućnosti u planu su jedna do dve utakmice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име