Dugo, predugo smo čekali da konačno počne nova sezona SEHA – Gazprom lige. I konačno je 10., jubilarna sezona dobila znak za početak. Otvorili su je Nexe i Vojvodina. Prve bodove upisali su rukometaši iz Našica i tako na lep način završili 2020. godinu.

Kao što se i moglo očekivati, bila je to dosta ravnopravna utakmica u prvom delu. Tim pre jer je domaći sastav gotovo bio na zimskoj pauzi. Trenirali su naime, smanjenim intenzitetom, čekajući okupljanje reprezentacije. Ali, i u takvom stanju uspeli su da ostvare pobedu. Nakon nepunih dvadesetak minuta, Nexe dolazi do tri gola viška i konačno može do kraja da se opusti u igri. Do poluvremena su tu svoju prednost znatno povećali. U jednom trenutku imali su i plus šest, ali su nesumnjivo i s pet pogodaka razlike (15:10) bili zadovoljni nakon 30 minuta.

Silno se Vojvodina trudila u nastavku, ali je većim delom teško uspevala da drži ritam domaćina. Prednost Nexea uglavnom je bila veća od pet golova razlike. Ali Nexe nije ostao sasvim koncentrisan i miran do kraja. U poslednjim trenucima morao je pomalo panično da spašava bod. Domaća ekipa nakon šest minuta pre kraja je imala komotnih plus četiri 24:20. I dopustila Vojvodini niz od tri pogotka za redom. Na kraju je Moreno Car u poslednjoj sekundi spasio stvar, odbranio udarac Miljana Vukovljaka i Nexeu osigurao pobedu. Zanimljivo je spomenuti da je u takvoj, gotovo revijalnoj utakmici sastav Hrvoja Horvata imao čak devet isključenja, gosti samo jedno.

Janko Kević sa sedam i Halil Jaganjac sa šest pogodaka bili su najefikasniji kod domaćina. Vojvodinu je predvodio Nemanja Pribak s pet.

SEHA – Gazprom liga: GRUPA B, 1. KOLO
NEXE – VOJVODINA 24:23

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име