Istarski derbi 2. HRL Zapad između Arene i Rovinja u kom je domaćin odneo pobedu nije ponudio rezultatsku neizvesnost kakva se očekivala. Iako je domaću pripalo prvo poluvreme, a gostima drugo važnu pobedu ipak odnosi Arena koja je ovom pobedom preskočila Rovinj i zasela na drugo mesto tabele.

Prvo poluvreme u kom je domaćin stekao prednost koju više nije gubio do kraja utakmice bilo je ključno u ovoj utakmici. Igralo se “gol za gol” sve do 13. minuta kada je na semaforu stajalo 4:4. Nakon toga, Puležani predvođeni Buićem i Jamanom uspevaju da se odvoje na + 4, a na samom kraju poluvremena bilo je i 12:7. Na kraju, Arena zasluženo na poluvremenu vodi 14:9.

Nakon odmora gosti ne uspevaju da sustignu domaćina, a bez obzira na bolju igru Rovinježa po izlasku iz svlačionice nisu mogli da zaustave sjajnog Lovru Jamana. Naime, Jaman je u drugom poluvremenu postigao čak devet od ukupnih 11 pogodaka Arene. Samo Lokvančić i Milutinović dodali su po jedan pogodak u drugom delu. Iako je očito da su Rovinježi našli način kako da pariraju Areni inspirativno veče Lovre Jamana presudila je na ovoj utakmici.

PULA – Dom Sportova Mate Parlova – 2- HRL Zapad–7. KOLO
SUDIJE: Dorijan Pešutić i Marko Prpić (Matulji i Kostrena)

ARENA – ROVINJ 24:22 (14:9)

ARENA: Pintarić, Srdarević, Omerhodžić, Milutinović 2, Vasić, Kovačević, Čuljak 3, Lokvančić 1, Buić 4, Račan 2, Jaman 11, Jovanović, Ćopić, Dominović, Hichri 1, Badurina.

Sedmerci: 4/6, Isključenja: 6 minuta

Trener: Aleksandar Bogojević

ROVINJ: Bosazzi, Benussi 2, Begzić 1, Ilić, Bašić 5, Maroš, Matošević 7, Pentek 2, Djerdj 1, Maras, Puglisi, Massarotto 4, Bačić

Sedmerci: 1/2, Isključenja: 6 minuta

Trener: Anton Šprem

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име