“Večiti derbi” pripao Partizanu!

0
682

U PRL „Centar“ u okviru 8. kola odigran je večiti derbi gde su slavili rukometaši Partizana 29:34 (14:15).

Iako je Crvena zvezda imala prednost domaćeg terena, crno – beli su bili bolji u Šumicama i na kraju apsolutno zasluženo slavili.

Utakmicu je otvorio Baćanović ali je ubrzo uzvratio igrač Crvene zvezde Džokić. Posle početnog vođstva crno – belih, u 4. minutu prvi put dolaze crveno – beli do vođstva preko Đurića. Jedni drugima su opipavali puls a prvu veću razliku napravio je Partizan u 18. minutu (7:11). Pokušali su igrači Bratislava Stojmenovića da se konsoliduju ali uspeli su samo da do poluvremena dođu na gol zaostatka.

U drugom poluvremenu utakmicom je vladala Crvena zvezda do 47. minuta. Izabranici Željka Radojevića su se konsolidovali i zaigrali baš onako kako je želeo njihov trener. Nakon izjednačenja (24:24) Partizan ulazi u seriju golova i odlazi na 24:27. Smanjio je Vještica na 25:27 ali je do 56. minuta crno – beli sastav dominirao terenom i ima 26:30. Do kraja utakmice Crvena zvezda je imala par šansi da dođe do povoljnog rezultata ali to nije uspela. Na kraju zaslužena pobeda crno – belih u Šumicama.

Kod domaćina Jakša Vještica je postigao 8 golova. Što se tiče crno – belih Mateja Milošević je bio precizan 7 puta. Za igrača utakmice proglašen je golman Partizana Ivan Mihajlov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here