Crvena zvezda ponovo “pala” u Kostolcu!

0
515

U okviru 3. kola grupe „B“ ARKUS lige rukometaši Crvene zvezde gostovali su u Kostolcu ekipi Rudara. Domaćin je više nego zasluženo stigao do novih bodova nanevši ekipi trenera Žikice Milosavljevića drugi ovosezonski prvenstveni poraz.

Rudar Kostolac – Crvena zvezda 34:28 (19:15)

Osim samog početka izabranici Žikice Milosavljevića su na momente prikazivali igru koja bi mogla da dovede do pozitivnog ishoda. Nažalost, grešaka je bilo mnogo više. Najviše je falila vera u sebe, kao i onaj inat svojstven Zvezdinim ekipama, koje nedopuštaju protivniku da ih savlada. Međutim, u Kostolcu, rukometaši su se prepustili toku utakmice. Dobro su počeli, ali zatim pustili niz vodu i krenuli da stignu dobar povratak. Nisu očekivali pritoke. Dobar start i nekoliko prilika da se rezultatski odlepi Zvezda nije uspela da materijalizuje, što je motivisani protivnik iskoristio da već do 15. minuta ima prednost od sedam golova prednosti zahvaljujući seriji od šest vezanih golova. Veliki napor i energiju su uložili crveno-beli da se vrate u meč, da spasu utakmicu već u prvom poluvremenu, i uspeli su u tome serijom 4:0 vezanim golovima Ivana Horvata i Nikole Bogojevića, (15:14). Međutim, nisu zadržali koncentraciju, pa su olako ispustili ono što su teško stekli, a Đukić je nešto pre sirene za kraj prvog dela igre pogodio nebranjeni deo mreže za 19:15. Nisu uspeli u nastavku crveno-beli da ozbiljnije ugroze vođstvo domaćina, Rudar je imao prednost od tri do četiri gola, a u drugoj polovini drugog poluvremena i povisio prednost. Vukašin Popović je na kraju postavio konačan rezultat 34:28.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Nikola Bogojević sa 6 golova, po 4 su postigli Viktor Matičić i Mirko Đurović. Mrežu Crvene zvezde je izrešetao Nenad Nedeljković sa 13 golova koji je proglašen za igrača utakmice. Pratio ga je Miloš Milošević sa 6.

Rudar je zadržao maksimalan učinak nakon tri kola, a ovo je bila treća uzastopna pobeda Kostolčana protiv Crvene zvezde, odnosno, peta zaredom na svom terenu. Crvena zvezda nije slavila u Kostolcu četiri godine.

Hala: SC „Kostolac“. Bez gledalaca

Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica), Goran Milosavljević (Zvečan)

Isključenja: Rudar 4, Crvena zvezda 10 minuta

Sedmerci: Rudar 6(6), Crvena zvezda 4(4).

Rudar Kostolac: D.Dimitrijević, Murina, Merdović, Begović, Tica 4, Panić, Ristić 2, Vuković, Čekić, Đukić 2, Stanković, V.Dimitrijević 4, Milošević 6, Nedeljkov 3, Tatari, Nedeljković 13(6). Trener: Dragan Ajdačić

Crvena zvezda: Čolović, Đurović 4, Horvat 2, Kovačević 2, Lazić 1, Bogojević 6, Todorović 1, Jović, Majes 3, Rajičević 1, Jelić, Dimić, Popović 3, Matičić 4(4), Blagojević 1, Breti. Trener: Žikica Milosavljević

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here