Velež odneo bodove iz Čapljine!

0
342

Tri od tri. Upravo ovako može se opisati Veležova rukometna jesen na prvoligaškom jugu. Sa 7 golova razlike „Rođeni“ su savladali svoje domaćine iz Rukometne Akademije Čapljina i na taj način učvrstili se u vrhu tabele sa 6 bodova.

Utakmica je svoju rezultatsku neizvesnost imala samo u prvim minutima. Međutim, nakon prvih 6-7 minuta meča, rukometaši Veleža napravili su razliku i do kraja utakmice zadržali vođstvo. Odlični golman Adnan Zuhrić i raspoloženi bek Mostaraca Nedžad Šapuh predvodili su Velež u 1. delu, gde su Rođeni na odmor otišli sa dva gola prednosti.

Drugo poluvreme donelo je sličnu igru. Zlatko Kreso na sebe je preuzeo nekoliko dobrih prodora koji su po pravilu završavali pogotkom ili izborenim sedmercem. Do sredine 2. poluvremena na semaforu je već bilo 6 razlike i bilo je izvesno da nova 2 boda idu za Mostar.

Kod Veleža odličan šuterski učinak imali su Nedžad Šapuh sa 8 i Zlatko Kreso sa 7 pogodaka, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Goran Lasto sa 4 gola. Svakako treba izdvojiti još jedno odlično veče golmana Veleža Adnana Zuhrića koji je upisao 17 odbrana, od čega 12 u 1. poluvremenu.

RA Čapljina – Velež 20:27 (9:11)

Čapljina. Sportska dvorana Čapljina.

Utakmica bez gledalaca.

Sudije: Elvir Baručija i Elvir Korjenić (oba iz Sarajeva).

Delegat: Ramiz Šehić (Jablanica).

Isključenja: RA Čapljina 8 minuta, Velež : 6 minuta

RA ČAPLJINA: Ćorić, Bošković, Butigan, Ljubić 1, Knežević 1, Akrapović 2, Buntić 1, Matić 4, Bartolović, Jovanović 3, Žilić, Barišić, Jakić 3, Lasto 5.

Trener: Josip Ostojić

VELEŽ: Zuhrić, Hebibović, Fazlagić, Ćorić, Đuliman, Kreso 7, Ćosić 1, Idriz, Begović 3, Klisura 4, Brkan 4, Demić, Šapuh 8, Gološ, Jelin, Muharemović.

Trener: Admir Kreso

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here