Kao što znamo osnovana je ZK Rukometnog saveza Vojvodine. Božidar Đurković nije dodelio ovoj zajednici takmičenje i tu je nastao potpuni haos. Svi smo mislili da će posle pretnji RSV-a pojedinim klubovima da se zakopaju ratne sekire ali čelnici RSV-a su nastavili u svom ritmu vršeći represiju. Šta stoji u zvaničnom saopštenju, pročitajte:

U skladu sa odredbom čl.108 Statuta Rukometnog saveza Vojvodine ovim saopštenjem obaveštavam sve članove RSV, a u vezi sa svima poznatim dešavanjima oko novoosnovanog sportskog udruženja Zajednica klubova RSV, da je sportsko udruženje Zajednica klubova RSV koje je dana 27.08.2020.godine upisano u Registar kod APR-a, sa navedenim sedištem u Novom Sadu u ul.Masarikova br.25, prema svom  Osnivačkom aktu osnovano od strane: 1. RK Radnički BG, iz Beograda, koga zastupa Mirko Šuman, 2. ŽRK Proleter, iz Zrenjanina, koga zastupa Dragiša Albulj i 3. Jedinstvo 1924 doo, sportsko privredno društvo, iz Beograda, koga zastupa Mirko Šuman, kaže se u saopštenju koje je potpisao Predsednik RSV Borislav Perović.

  • Gore navedeni osnivački akt je overen kod Javnog beležnika u Beogradu, dana 21.08.2020.godine, a što se sve jasno može utvrditi prostim uvidom u navedeni Osnivački akt. Naknadnom proverom u bazi podataka RSS smo utvrdili da gore navedeni rukometni klub i gore navedeno sportsko privredno društvo, oba iz Beograda, nisu upisani kao članovi RSS, pa tako ni RSB, kao i da se nijedan od njih ne takmiči ni u jednoj ligi u okviru redovnih prvenstvenih takmičenja u okviru RSS, što se lako može utvrditi uvidom u bazu podataka o članovima na sajtu RSS. Ako je do sada možda i bilo onih kojima nije bilo jasno o čemu se ovde u stvari radi, sada bi to svima trebalo biti potpuno jasno. RSV je naravno i dalje spreman na svaku saradnju sa svim klubovima sa područja delatnosti RSV, kao i sa svim eventualnim udruženjima klubova RSV, ali pod uslovom da su ista osnovana od strane klubova sa područja delatnosti RSV, kao i da je osnivanje istih urađeno u skladu sa Statutom RSS i RSV i Zakonom, a što je valjda jedino logično i ispravno. U prethodnim saopštenjima smo na sve ovo ukazivali, a sada u prilog svemu govori i nesporna pisana gore navedena dokumentacija kojom se potvrđuju svi ranije izneti stavovi RSV po ovom pitanju, stoji u saopštenju Rukomentnoh saveza Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име