Nenad Peruničić: “Nemamo šta da izgubimo, punom snagom idemo na Nemce”

0
38

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, najavio je utakmicu petog kola grupe A sa selekcijom Nemačke u četvrtak (18 časova).

  • Došli smo da odigramo ceo turnir, da li to bio glavni ili utešni krug. Očekivanja su da uvek damo sve od sebe, pogotovo u situaciji gde smo dosta načeti, tako da neko drugi pruži veći doprinos nego što je dao do sada. Dobili su igrači slobodan dan, ali sam im rekao da to nije nagrada već rezultat ogromne potrošnje i davanja na terenu. To je naš sport, mora da boli. Gledamo napred. Ovo su lekcije, nije razočaranje.

Nemačka i Francuska su odigrale vrhunski meč. Kako ocenjujete igru Nemaca?

  • To su vrhunske ekipe kompletne u svakom smislu. Razlika je u tome što su Nemci euforični imaju ogromnu energiju, a Francuzi stabilni i staloženi u onome što rade. To Nemce krasi, ta agresivnost, odbrana, puno trčanja, što se negde i uvodilo kroz Bundesligu, taj moderni rukomet, brzi centar i sve to. Biće zahtevno na fizičkom planu, ali svesni smo da smo taj sadašnji rukomet maksimalno koristili, to je moj način razmišljanja, tranzicija, brz centar, od toga neću odstupiti. Te kalkulacije da se prištedimo, to ne postoji, idemo punom snagom kako se god završilo na kraju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име