Branko Tamše i PPD sklopili saradnju: “Želim da radim sa mladim igračima”

0
31

Na prvoj službenoj pres konferenciji za novinare u novoj 2019. godini predstavljen je novi glavni trener rukometnog kluba Prvog plinarskog društva Zagreb – gospodin Branko Tamše.

Naslednik Lina Červara saradnju s klubom dogovorio je na period od godinu i po, a ista je krenula s početkom tekuće godine.

Svoju već bogatu trenersku karijeru, slovenac Tamše gradio je u imenima poput RK Celja Pivovarne Laško i RK Gorenja Velenja.

Evo kako su saradnju najavili direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković i sam trener Branko Tamše…

Vedran Šupuković, direktor PPD Zagreba:

U ime uprave kluba, upravnog odbora, igrača, stručnog stožera te svih zaposlenika, gospodinu Tamšeu želim izraziti toplu dobrodošlicu u rukometnu obitelj PPD Zagreba. Što se tiče toga kako je došlo do suradnje, javnost je svjesna kako smo ostali bez trenera početkom prosinca te da je postojeći stručni stožer odradio završne tri utakmice SEHA lige, nakon čega smo rekli da ćemo napraviti analizu i pokušati naći optimalno rješenje za naredni period.

Nakon sveobuhvatne analize koja je napravljena prvenstveno od strane ljudi koji vode sportski sektor rukometnog kluba PPD Zagreb, utvrđeno je da je u ovom trenutku g. Tamše najbolja opcija s obzirom na mogućnost aklimatizacije te činjenicu da je g. Tamše već dugi niz godina radio u klubu sličnom kao što je RK Zagreb, klubu koji igra ligu prvaka, činjenicu da g. Tamše u svom radu voli djelovati s mladim igračima, a mi imamo vrlo mladu momčad te da je on kroz svoje višegodišnje vođenje RK Celja afirmirao i etablirao puno mladih igrača koji su sada nositelji igre u mnogim europskim velikanima, ali i u slovenskoj reprezentaciji. U tom smo se kontekstu sporazumjeli oko toga koji su naši ciljevi, koja je strategija i vizija koja se poklopila između g. Tamšea i kluba i rezultat toga je potpisan ugovor.”

Branko Tamše, glavni trener PPD Zagreba:

Zaželeo bih svima sve najbolje u Novoj Godini i zahvalio direktoru na lepim rečima. Zahvalio bih, takođe, i klubu te svim ljudima koji su hteli da se nađemo PPD Zagreb i ja. Meni je to, mogu slobodno reći, jedan veliki izazov. Nakon Celja i Gorenja, još jedan klub, još jedna stepenica više u mojoj karijeri. Direktor je rekao – i u pravu je – volim da radim, puno i maksimalno, volim da radim s mladim igračima kojih je u Zagrebu puno. Jedva čekam da danas sve zajedno počne te se nadam i verujem u to da ćemo napraviti pravo izdanje Zagreba, onakvo kakvo treba da bude. U isto vreme bih se zahvalio i čestitao svima koji su radili ispred mene, radili su vrlo dobar posao. Nije lak zadatak bio afirmisati sve igrače i to je po meni najveći izazov. Moram reći da mi je vrlo bitna bila vizija kluba koja je kroz silne mejlove i razgovore meni predstavljena. Meni se sve to svidelo tako da smo relativno brzo našli zajednički jezik i sada krećemo.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име