Dinamo se prošetao kroz Superligu!

0
245

Rukometaši Dinama iz Pančeva uradili su ono o čemu se može samo sanjati, završili su prvi deo prvenstva sa 13 pobeda iz 13 mečeva!

Iskusni strateg koji je vodio Pančevce i u SEHA ligi skockao je ekipu za ovu sezonu i najavio ozibljan napad na titulu šampiona države. Pančevci su uspeli da zadrže nekoliko igrača iz prošle sezone i dovedu još neka pojačanja koja su bila pun pogodak što govori o njihovoj snazi i nepobedivosti.

22. septembra krenulo je elitno takmičenje gde su Pančevci otputovali u Kostolac i savladali ekipu Rudara 29:23. Na utakmici je briljirao golman ekipe Zlatanović Dejan koji je proglašen za igrača utakmice a najefikasniji na meču bio je Milenković Darko sa 8 pogodaka.

Drugo kolo u hali “Strelište”. Dočekana je ekipa Obilića koja je pravila probleme domaćoj ekipi u prvom poluvremenu i otišla na odmor sa +2. Petković je motivisao svoje momke i izašli su mnogo odlučniji i željniji pobede te savladali Beograđane rezultatom 34:28. Milošević Veljko je rešetao gol Beograđana i stigao do cifre 11 što je bilo dovoljno da njegov tim ubeleži nova 2 boda.

U hali “Šumice” Dinamo je gostovao Zvezdi koja ne blista ove sezone. Kao što su i očekivali ubeležili su nova 2 boda igrači Dinama svojom raznovrsnom igrom u napadu i jakom odbranom. Problemi su se javili kao i u prošlom kolu, Zvezda je otišla na desetominutni predah rezultatom 13:12 a u drugom delu javlja se veći voljni momenat kod Pančevaca gde u 40. minutu preokreću rezultat i zasluženo odnose bodove nazad u Pančevo. Za igrača utakmice proglašen je bivši reprezentativac Srbije Vučković Nenad sa 7 postignutih golova.

Četvrto i peto kolo rutinske pobede u Pančevu 34:20 nad ekipom “fenjeraša” iz Požege gde je iskusni strateg dao šansu i mlađim igračima koji su apsolutno opravdali poverenje trenera. U Aranđelovcu je Dinamo slavio 25:20 gde je ponovo Milošević bio najefikasniji igrač utakmice sa 9 golova (3 iz igre).

U šestom kolu na domaćem terenu Pančevci su dočekali novajliju gde su slavili 31:22. Mučili su se u prvom poluvremenu kao i u većini utakmica ali drugo poluvreme je uvek pripadalo igračima Dinama. Na ovom meču za igrača utakmice proglašen je Kostadinović iz redova Dinama.

Sedmo i osmo kolo teška gostovanja gde Petković nije dozvolio opuštanje pa su igrači u ove mečeve ulazili kao i do sada maksimalno željni za novim bodovima. U Subotici je savladan Spartak Vojput rezultatom 27:23 gde je Kostadinović “rešetao” Arđelana. Osmo kolo, može se reći derbi, svi znamo kako je igrati u hali “Pendik”. Dinamo je gledao samo na teren, apsolutno isključeni nametnuli su svoj ritam i prvo poluvreme završili rezultatom 19:10. Sada već bivši trener Novopazaraca pokušao je na desetominutnom odmoru da podigne svoju ekipu ali u tome nije uspeo gde su se Pančevci ponovo vratili sa 2 boda u grad na Tamišu.

Posle 2 teška gostovanja Pančevci su dočekali Šabačku Metaloplastiku u hali “Strelište” gde su pred nešto više od 400 gledalaca apsolutno zasluženo slavili rezultatom 32:27. Nenad Vučković je ponovo bio igrač utakmice a Zlatanović kao i do sada začarao gol.

Naredno kolo na domaćem terenu je Dinamo igrao kao gost. Noge su u početku bile “teške” ali već na početku drugog dela Pančevci su pokazali koliko žele da nastave pobedonosni niz. Meč je završen rezultatom 29:22.

11. kolo u hali “Strelište”. Dočekani su crno – beli gde su se momci sa Tamiša mnogo mučili. Lepša igra pružena je u prvom poluvremenu od strane Pančevaca gde su na desetominutni odmor otišli sa +3. U drugom poluvremenu držali su odstojanje od Beogradskog tima ali crno – beli su dodali gas i u 59. minutu stigli na gol zaostatka gde su Pančevci smireno završili utakmicu pobedom 26:25.

U dvanaestom i trinaestom kolu sastale su se ekipe ponovo sa početka sezone Dinamo je oba puta slavio rezultatom protiv Rudara 36:24 i Obilića 36:25.

Naredne godine, 2-3 februar zaigraće se Superliga gde se očekuje da Dinamo pojača tempo i uđe u Play-off kao jedina neporažena ekipa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here