Železničar u Čairu dočekuje skopski Vardar!

0
32

Prvi put će Železničar odigrati jednu utakmicu SEHA Gazprom lige tokom vikenda. I prvi put u takozvanom „prajm tajmu“. „Milion“ i takvih, naizgled, detalja, znak su da se sprema istinski rukometni spektakl, koji takvim pre svega čini renome gosta, prošlogodišnjeg šampiona Evrope, rekordera po broju titula u SEHA ligi, aktuelnog prvaka i lidera regionalnog takmičenja. Ali, i Nišlije su vezale dva dobra rezultata, sa izuzetkom ubedljivog poraza od Tatrana, čak pet uzastopnih solidnih igara, neporažene su u poslednjih mesec dana, uprkos brojnim problemima sa kojima se klub suočava u svom funkcionisanju. Na posletku, i taj dolazak legende srpskog rukometa Ratka Nikolića predstavlja jagodu na šlagu poslastice kojoj bismo mogli da prisustvujemo u subotu uveče u Čairu.

Iako od prošlog leta to više nije onaj „drim tim“ Raula Gonzalesa, Vardar je i dalje vrlo kompetitivan u borbi za najviši plasman u Ligi šampiona. Do kraja godine oni više nemaju mečeve u elitnom evropskom takmičenju, što znači da bi večeras u Niš mogli da dođu sa najjačom raspoloživom postavom, jačom od one koja je pre neko veče odigrala utakmicu na jednu loptu protiv gradskog rivala Metalurga i vratila se na čelo tabele u SEHA ligi.

Apsurdno je pričati o Vardaru, to je bivši evropski prvak, ekipa koja je u svojoj grupi Lige šampiona drugoplasirana, iza Barselone. Dobili su, kao gosti, ekipe poput Vesprema, Monpeljea, i apsolutni su favoriti. Ali, Železničar je digao nivo forme, agresivnosti, i nećemo više nikome biti ekipa na kojoj se popravlja gol-razlika. Očekujem dobru utakmicu, da probamo da pružimo žestok otpor, zašto da ne, i da dobijemo. Jer, da pobediš možeš samo ako to i pokušaš! Oekujem da će ime Vardara i blizina Skoplja da dovede puno ljudi u dvoranu, da to bude dobar ambijent. Jasno je da neće igrati povređeni reprezentativci Crne Gore, Brazila i Makedonije-Borozan, Moraeš, odnosno Stoilov. Ali, Vardar ima toliko moćnu ekipu da može bez problema odigrati bilo koju evropsku utakmicu, a kamo li u SEHA ligi. Nemaju za šta da se štede, posle utakmice koju su odigrali malo lošije protiv Metalurga, očekujem da će doći da odigraju maksimalno ozbiljno, ali još bolje tako, da vidimo na kojem smo mi nivou-kazao je Veselin Vujović, koji je, postalo je iluzorno to beskonačno puta ponavljati, svoje najuspešnije trenerske godine proveo upravo u Skoplju.

“Želja” je prethodnih dana ostao bez rešenja za poziciju pivota, posle sporazumnog raskida saradnje sa Jovom Damjanovićem i povrede Vladimira Jevtića, a u pomoć je pritekao veteran Ratko Nikolić, upravo na poziv stručnjaka sa kojim je sarađivao i u Vardaru i, mnogo duže, u reprezentaciji:

Znate kako je, u rukometu sve druge stvari možete da kompenzuejete, osim golmana i pivotmena. To su specifične pozicije još u formiranju, kada deca počnu da treniraju. Pivot ceo život igra okrenut leđima golu, drugačija je tehnika… Moramo da pronađemo prinudna rešenja, a Ratku, kao jednom od najboljih svetskih pivotmena u poslednje dve decenije, hvala što je došao da pomogne

dodao je popularni Vuja.

Utakmica “Želja”-Vardar igra se od 20.15 časova (TV Arena sport 3), sudiće je Boris Šatordžija i Saša Pandžić iz Bosne i Hercegovine. Ulaznice se prodaju po zaista simboličnoj ceni od 150 dinara za tribine, odnosno 200 za mesto u parteru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име