Olimpijski komitet Hong Konga želi da organizuje rukomet na pesku 2021. godine!

0
37

Olimpijski komitet Hong Konga ima u planu da organizuje rukomet na pesku. Procenjuje se da će ovaj događaj privući više od 10.000 ljudi, kako sportista tako i navijača što je i te kako bitno za promociju ove države.

“Rukomet na pesku ne zahteva puno prostora i nema mnogo kategorija, što je i te kako dobro” rekao je Timoti Fok Cun Ting, predsednik sportke federacije i Olimpijskog komiteta Hong Konga i dodao da ova država raspolaže prelepim plažama što je veoma bitno za rukomet na pesku.

Fok je rekao da je ovaj događaj u početnoj fazi jer će se prve igre organizovati u San Dijegu 2019. godine.
Dodao je i to da će se svim snagama truditi da ponudi ono što ima Hong Kong na sastanku u Japanu u polovini decembra. Vrlo važna stvar je to da su nadležni već obavešteni o ovome i voljni su da daju novac za organizaciju turnira.

Pui Kvan Kai, potpredsednik je izjavio da su već u prošlim godinama hteli da organizuju turnir ali nadležni organi nisu dozvolili.

Potpredsenik Pui javno je izjavio da je saznao da će u San Dijegu sve koštati otprilike oko 400 miliona dolara što je malo zabrinulo sportski komitet ove države ali resursi su obezbeđeni.

Što se tiče održavanja događaja, Pui je rekao da je plaža “Repulse” prava za centralni događaj ali nije izostavio ni “Lantau Island” i plažu “Big Wave” kao druge moguće lokacije.

Trener odbojke Čeng King Leung izjavio je da je ovo veoma bitan projekat i da nije bitna samo ekonomoja već kultura i razvoj ovog sporta.

Dodao je da u Hong Kongu plažne igre nisu samo odbojka, fudbal, jedrenje već je i rukomet na pesku gde se trude i daju poslednji atom snage da zaživi ovaj sport u Hong Kongu.

Udruženje rukometnih trenera u ovoj državi Hui Man Pong rekao je da postoji samo jedan trenažni  centar gde se igra rukomet na pesku i da su morali da dele terene sa kolegama iz odbojke na pesku. Veruje da bi ovo pomoglo da se promoviše rukomet i da bi pomoglo sportistima da dobiju još terena za ovakav sport.

Asocijacija nacionalnog komiteta odobrila je San Dijego kao domaćina ovih igara u 2019. godini koji je trebao da se odigra u 2017. godini ali su odložili za 2 godine kasnije. Sedmodnevni događaj odigraće se sledeće godine u oktobru sa 17 disciplina uključujući 6 sportova na plaži i 6 vodenih sportova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име