Hajduk Veljko naneo prvi poraz Kragujevčanima!

0
195

Rukometaši Radničkog su posle teške i iscrpljujuće borbe pretrpeli prvi poraz u šampionatu od ekipe Hajduk Veljka u Negotinu rezultatom 24:22, poluvreme 12:11. Nakon ovog kola, Radnički zauzima drugo mesto sa 8 osvojenih bodova.

I pre utakmice se znalo da će Negotin biti jedno od najtežih gostovanja. Furiozno je krenuo domaćin i za samo 3 minuta poveo rezultatom 3:0. Rano vođstvo kao da je u početku saseklo krila Kragujevčanima, kojima je trebalo malo vremena da dostignu radnu temperaturu poterebnu za ovako težak meč. Serijom 6:2 igrači Radničkog golom Mihajla Kneževića u 14. minutu prvi put prelaze u vođstvo (5:6) i kada se činilo da preuzimaju sve konce igre u svoje ruke, mnogo iskusniji Negotinci nameću svoj stil igre, sa dugim napadima do ivice pasive. Tim načinom igre su umrtvili goste i u tom ritmu odlaze na desetominutni odmor minimalnom prednošću 12:11.

Sa dva brza gola na startu drugog dela igre, domaćini opet stiču prednost. Nikako gostujući igrači nisu uspevali da se približe na manje od dva gola razlike, što Hajduk Veljko znalački koristi i u 43. minutu stiče kapitalnih + 4 (19:15). Na scenu stupa golman Radničkog Jovan Bogićević koji serijom dobrih odbrana uliva samopouzdanje saigračima, koji serijom dobrih napada dolaze do izjednačenja (19:19, 48.min), no to je bilo sve što su uspeli da urade u Negotinskoj hali sportova. Imao je Radnički šansu da preokrene, ali se uz par prokockanih kontranapada u poslednjih 5 minuta nije moglo više, tako da je Hajduk Veljko zasluženio slavio rezultatom 24:22, uz kuriozitet da su oba poluvremena završena istovetnim rezultatom 12:11.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Miloš Topalović sa 7 pogodaka, dok je kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bio Dušan Medić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Stevan Simić (Hajduk Veljko)

RK Hajduk Veljko – RK Radnički: 24:22 (12:11)

Negotin: Hala sportova. Gledalaca: 200
Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz
Sedmerci: Hajduk Veljko 3 (2), Radnički 6 (6)
Isključenja: Hajduk Veljko 10 min, Radnički 12 min

Hajduk Veljko : Simić (16 odbrana), Andrijević 3, Stevanović, Ranđelović, Stojanović, Topalović 7, Petrović 4, Ivković, Stanojčić 2, Pavić 6, Lapadatović 2.

Radnički: Bogićević (8 odbrana), Stošić, Ristić 1, V.Stevanović 1, Mutavdžić 3, Lekić (3 odbrane), Dobrosavljević 1, Knežević 3, M.Stevanović, Radenović, Stanojev 3, Bogdanović 3, Jovanović (2 odbrane), Janićijević 2, Medić 5, Kasalović.

Nakon dvonedeljne pauze zbog EHF nedelje, Radnički će ugostiti ekipu Prve Petoletke iz Trstenika u SBB hali Jezero a Hajduk Veljko putuje na Kosovo gde igra sa Mokrom Gorom u Zubinom Potoku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here