Čet. jul 2nd, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

2. Peščane igre Patras 2019

2 min traje čitanje

Uskoro nas očekuje veliko takmičenje na kome svoje mesto ima i rukomet na pesku pored još 10 sportskih disciplina. Patras (Grčka) je domaćin Mediteranskih peščanih igara u periodu od 25.08. do 31.08.2019. g

U skoro 70 mečeva, za naslov najbolje Mediteranske nacionalne selekcije boriće se 7 ženskih i 12 muških ekipa. Neke od zemalja učesnica su Italija, Grčka, Hrvatska, Egipat, Malta, Portugal, Kipar, Tunis i mnoge druge zemlje Mediterana.

Ovo elitno takmičenje kojim rukovodi Olimpijski komitet i IHF, biće upotpunjeno i službenim licima, sudijama i delegatima sa EHF i IHF lista. Srbija nažalost nema predstavnike u ekipnom delu kada je rukomet na pesku u pitanju, ali boje Srbije će ponosno predstavljati sudijski par Pantić Anja i Anđušić Irena, i delegat Lazar Miškov. Nakon veoma uspešne sezone za ovaj trojac, delili su pravdu na najprestižnijim međunarodnim turnirima širom Evrope i bili su deo velikih takmičenja kao što su Univerzitetske igre u Zagrebu, zatim EBT Finals-a u Rumuniji, kao i najveće Evropsko prvenstvo u istoriji rukometa na pesku koje je održano u Poljskoj.

Mediteranske igre su još jedan veliki korak u ekspanziji ovog sporta, a Srbija svakako treba da bude ponosna što će pod njenom zastavom imati jedne od najelitnijih delioca pravde u svetu rukometa na pesku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen